Haberler

İzmir - Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu'yla İş Sahibi Yapılan 13 Kadına Sertifika Verildi

Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu'yla iş sahibi yapılan 13 kadına sertifika verildi Polisten, kadınlara iş projesi İZMİR Emniyeti Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün geliştirdiği, İşkur ve Halk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle, 4.5 ay boyunca Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu gören 13 kadın, sertifikalarını törenle aldı.

Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu'yla iş sahibi yapılan 13 kadına sertifika verildi

Polisten, kadınlara iş projesi

İZMİR Emniyeti Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün geliştirdiği, İşkur ve Halk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle, 4.5 ay boyunca Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu gören 13 kadın, sertifikalarını törenle aldı. İş ihtiyacı olan kadınların, huzurevlerinde, yaşlı bakım evlerinde işe başlayacakları öğrenildi.

Toplumsal içerikli projelere imza atan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, iş arayan ancak kalifiye olmayan kadınlar için İşkur ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu başlattı. 4.5 AYDA 560 SAAT KURS

Bu kurs için Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü polisleri, geri kalmış bölgelerde iş ihtiyacı olan kadınları tespit etti, ardından da kursa katılmaları için ikna etti. Halk Eğitim Merkezi uzmanları, 4.5 ay boyunca, toplam 560 saat, kadınlara çeşitli alanlarda eğitim verdi. Bu kursu başarıyla tamamlayan 13 kadın için, sertifika töreni düzenlendi. İzmir Valiliği Mavi Salonu'ndaki sertifika töreninde, kursiyer kadınları, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da yalnız bırakmadı.

SERTİFİKALARINI ALDILAR

Törende konuşan Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, 13 rakamının az olarak görülebileceğini ama bunun sembolik bir öneminin olduğunu söyledi. Uzunkaya, 'Bu tür çalışmalarımız gelecek için bizlere yol gösteriyor. Ekiplerimiz, proje çalışmalarını da aralıksız sürdüreceklerdir" dedi. Kursiyerler adına konuşan Arzu Tıknaz da, 'Kursa başladıktan sonra yepyeni bir yaşantımız oldu. İyi dostluklar geliştirdik. Kendimize iş imkanı yarattık. Eğitimlerimiz sonunda elde ettiğimiz sertifikayla yeni bir hayata merhaba diyoruz" dedi. Konuşmaların ardından, projeye destek veren kişilerle, kursu başarıyla bitiren kadınlara, plaket ve sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title