Haberler

İzmir Fuarı 82. Kez Kapılarını Açacak

Güncelleme:

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 82. İEF'de yapılacak etkinlikleri düzenlendiği basın toplantısıyla açıkladı.

Chp'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 82'nci İEF'de yapılacak etkinlikleri Swissotel Büyük Efes'te düzenlendiği basın toplantısıyla açıkladı. Kocaoğlu, fuarın 30 Ağustos'u da içine alacak şekilde 11 gün süreceğini, bu yıl ilk kez uluslararası katılım süresinin 5 güne indirildiğini belirtti. Partner ülkenin Sri Lanka, onur konuğu ilin ise Sinop olduğunu belirten Kocaoğlu, 2014 yılında onur konuğu ilin ise Diyarbakır olacağını söyledi.

Fuar'ın konusunun sağlık olduğunu belirten Kocaoğlu, Bunun nedenlerinden birinin EXPO 2020 adaylığında İzmir'in temasının sağlık olmasıdır. Sağlık konusuna dikkat çekeceğiz. Paneller ve seminerler düzenlenecek. Bu yıl katılımcı sayısında geçen yıla göre bir miktar artış var. 1090 olan katılımcı sayısı 1125'e yükseldi. 60 ayrı ülkeden katılım olacak. Türkiye'den ise 34 kent katılacak dedi.

Başkan Kocaoğlu, fuara giriş ücretlerine zam yapılmadığını, geçen seneki gibi tam biletin 2 TL, öğrenci girişinin ise 1 TL olduğunu söyledi. Bu yıl anne ve babaların fuarı gezerken çocuklarını bırakabileceği bir mekan hazırladıklarını belirten Kocaoğlu, kültür ve sanat etkinliklerinin sayısının da arttığını açıkladı. Kocaoğlu bu yıl ayrıca Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzon spor, Gzötepe, Altay ve Altınordu spor kulüplerinin fuarda stant açacaklarını, Altınordu'nun 'Üç korner bir penaltı' konseptiyle eski mahalle maçları nostaljisini yaşatacak etkinlik yapacağını söyledi.

Kocaoğlu, ihtisas fuarlarının düzenlenmesi için Gaziemir'de inşaatı süren Yeni Fuar Alanı'nın durumuyla ilgili de bilgi verdi. İnşaatın hızla ilerlediğini, temel betonlarının atılmasının sürdüğünü aktaran Kocaoğlu, ancak çatı montajına başlandığında ne zamana yetişeceği konusunda açıklama yapabileceğini söyledi. Yeni Fuar Alanı'nın dünyada özkaynaklarıyla bir belediyenin yaptığı ilk fuar alanı olduğunu, dünyada devlet, özel sektör ve düşük ölçekte katkıyla belediyelerin ortak yaptığı fuarlar bulunduğunu belirten Kocaoğlu, Biz kenti kalkındırmak, fuarcılığın ve hizmet sektörünün büyümesi için bu yatırımı yaptık. Umarım fuar gerçekleştikten sonra kentin hizmet sektörü ve halkına katkısını ilk birkaç yıl içinde iki vey üç misli katlayacaktır. Bu da kent halkının refah düzeyini arttıracaktır dedi.

İEF ÖZÜNÜ KAYBETMEDEN BÜYÜMELİ

İEF'nin bunalımlı dönemlerden de patlamalar yaptığı, büyüdüğü dönemlerdeden de geçtiğine dikkat çeken Kocaoğlu, Ama kentin markası, değeri. İEF'nin günün ve dünyanın koşullarına göre geliştirilerek evrilerek başarılı bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Böyle bir fuarın birkaç yılda belirli noktalara evrilmesi kolay iş değildir. Özünü kaybetmeden süreç içinde büyütülmesi gerekmetedir. İEF, Kültür ve Sanat Çalıştayı sonuçlarına göre inovasyon ile büyüyecek diye konuştu.

SOĞUK ESPRİLERLE KARŞILAŞMAK KADERİMDE VAR

Aziz Kocaoğlu, Yeni Fuar Alanı inşaatı finansmanı için Ekonomiden Sorumlu Bakan Zafer Çağlayın'ın önerdiği teşvikle ilgili soru üzerine de açıklama yaptı. Konuyu incelediklerini ve teşvik rakamının elle tutular, fuarın maliyetini karşılayabilecek bir rakamın sözkonusu olmadığının ortaya çıktığını belirten Kocaoğlu, Başvurumuzu yaptık. Ancak biz zaten herhangi bir teşvik ve desteğe güvenerek yola çıkmadık. Kendi olanaklarımızla çıktık. Gelirse geri gönderecek halimiz yok. Tabii fuar alanı içinde peysaj düzenlemesi var. Bundan dolayı buraya Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekiyor' diye soğuk espri ile de karşılaşmak benim, kentim ve belediyenin kaderinde var. Sık sık karşılışıyoruz ama gülüp geçip, inanç ve iradeyle, sevgiyle en iyisini en doğrusunu başarmak umut ve dileğiyle yolumuza devam etmekten başka çaremiz yok dedi.

TÜKETİCİYE YÖNELİK FUARLAR KÜLTÜRPARKTA DEVAM EDECEK

Başkan Kocaoğlu, Gaziemir'de yapımı devam eden Yeni Fuar Alanı'nın ihtisas fuarları için yapıldığını söyledi. Sektörel bazda satıcı, üretici ile alıcının, pazarlamacının buluştuğu fuarlara evsahipliği yapacağını belirten Kocaoğlu, Ancak, direk tüketicinin yeralacağı hediyelik eşya, kitap, mücevher gibi fuarlar yine Kültürpark'ta düzenlenecek. Mevcut fuar hollerini kongre ve sergi sarayına dönüştürecek projemiz var. Ama, halka yönelik etkinlikler kentin kalbineki Kültürpark'ta devam edecek dedi.

-------- KUTU 1 ------

Fuarın teması 'sağlık'

Daha iyi bir dünya için yeni yollar Herkes için sağlık temasıyla yola çıkılan EXPO 2020 İzmir hedefi ile bütünleşecek şekilde hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Sağlık teması seçildi. Bu yıl sağlık temasıyla kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, sağlık sektörüne özel bir alan oluşturuldu. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 no'lu holde ayrılan bu özel alanda, devlet hastaneleri, özel hastaneler, sağlık kurumları, sağlık merkezleri, sağlık ekipmanları firmaları, sağlık dernekleri gibi kurum ve kuruluşlar yer alacak. Sağlık alanında yer alacak sağlık kuruluşları şöyle; Atakalp, Central Hospital, Çankaya Tıp Merkezi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Emot, Eşrefpaşa Hastanesi, İrenbe, Medikal Park Hastanesi, Mikrocerrahi Hastanesi, Karataş Hastanesi, Özel Gazi Hastanesi, Özel Gözde Hastanesi, Özel İzmir Hastanesi, Özel Medifema Hastanesi, Özel Su Hastanesi, Şifa Hastanesi. Sağlık teması kapsamında fuar süresince sağlıklı yaşam aktiviteleri, sağlık sohbetleri, seminerler gibi çeşitli etkinlikler olacak.

--------- KUTU 2 -------

Partner ülke Sri Lanka

Fuar açılış töreninde Sri Lanka'nın, dans ekibi sahne alacak. Sri Lanka'nın, İzmir Enternasyonal Fuarı'na; 3 bakan, 1 bakan yardımcısı ile katılımı bekleniyor. Güney Asya'da, Hindistan'ın 31 kilometre güneyinde yer alan Sri Lanka'da yaklaşık 21 milyon kişi yaşıyor. Dünyada çay tarımında önde gelen bir ülke olan Sri Lanka, Budizmin dünyada ilk yayıldığı yerlerden biri ve etkin bir Budizm kültürüne sahip.

-------- KUTU 3------

İEF onur konğu il Sinop

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın 82'nci yılında onur konuğu ili, Sinop fuara renk katacak. Sinop; yöresel kültüründen, yemeklerine, el sanatlarından, örf ve adetlerine tüm yönleriyle fuarda, İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1A no'lu holde ziyaretçilerle buluşacak. Fuar açılış töreninde ise Sinop Boyabat Bölgesi Folklör ekibi sahne alacak. Sinop, doğal güzellikleri ve tarihi eser bakımından oldukça zengindir. Zengin orman örtüsü, Karadeniz'deki uzun kıyısı, bol su kaynakları, doğal kumsalları ve mesire yerleri ilin başlıca güzelliklerini oluşturur. Sinop coğrafi konumu, kilometrelerce uzanan (175 km) kumsallar pırıl pırıl ve tertemiz denizi, turizme yatkın uygar ve konuksever halkı ile büyük bir turizm potansiyeline sahiptir. Karadeniz'in en güzel limanlarından biri olan Sinop, aynı zamanda M.Ö. 404-323 yılları arasında yaşayan ünlü filozaf Diyojen'in doğum yeridir. İlk Onur Konuğu Kent uygulamasına 74'ncü İEF'de başlandı. Böylece geçmişte çok sayıda ilin Vilayetler Pavyonu kurduğu İEF'de kentlerimizi daha yakından tanımak ve kentler arası ticari bağlantıları arttırmak için yeni bir deneyim başlatılmış oldu. 2005 yılında, İEF'nin ilk Onur Konuğu Kenti Mardin'den sonra sırasıyla Uşak, Çorum, Karabük, Çanakkale, Gaziantep, Denizli Onur Konuğu İl olarak yer aldı. Geçtiğimiz yıl İzmir Enternasyonal Fuarı'nın Onur Konuğu İli Hatayidi. 82'nci İzmir Enternasyonal Fuarı'na bu yıl 839'u yerli, 286'sı yabancı olmak üzere toplam 1.125 firma katılacak.

------- KUTU 4-------

Özel bölümler

Motosiklet ve Bisiklet İzmir Uluslararası Fuar Alanı 3 no'lu holde yer alan Motosiklet ve Bisiklet özel bölümü yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alanı kapsayacak. Motosiklet, bisiklet ve aksesuarlarının sergilendiği özel bölüme yaklaşık 50 firma yeralacak.

Bilişim - İletişim İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1B no'lu holde yer alan Bilişim ve İletişim özel bölümü yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alanda hazırlandı. 2010 yılında gerçekleştirilen 78. İEF'nin ana teması olan İletişim Teknolojileri ve Telekomünikasyondan yola çıkılarak, firmalardan gelen talep doğrultusunda oluşturulan Bilişim ve İletişim özel bölümüne yaklaşık 40 firma katıldı.

Road Show Area VE Spor Klüpleri Kültürpark Uzun Havuz çevresinde oluşturulan Road Show Area alanında, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulübleri ve Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) Mobile Eye Clinic tırları yer alacak. Fuarda bu yıl Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor, Göztepe, Altay ve Altınordu Spor Kulubü yer alacak.

Karadeniz Sokağı Fuarda bu yıl ilk kez Karadeniz Sokağı oluşturuldu. Karadeniz Federasyonları Konfederasyonu (KADEKON) işbirliğinde oluşturulan sokak (7, 8, 9, 12 ve 13 no'lu bölgeyi) Cumhuriyet Kapısı ile Lozan Kapısı arasını kapsıyor. Bu yıl ilk kez bir bölge toplu olarak İzmir Enternasyonal Fuarı'na (5 bin metrekare alanda) katılım gerçekleştirdi.Karadeniz sokağında Rize, Giresun, Ordu, Trabzon, Samsun, Kastamonu, Bartın, Tokat, Çorum illeri ile bu illerin valilik, belediye, oda ve borsalar ile üniversiteleri ve tüm Karadeniz bölgesini kapsayan ürün ve el sanatları firmaları yer alacak.

Filistin Kültür Haftası 1-2-3 Eylül 2013 tarihlerinde 3 no'lu hol önünde 18.30 - 20.00 saatleri arasında Filistin Folklör gösterileri gerçekleştirilecek. Filistin'in aynı alanda stantları da yer alıyor. Gördüğü ilgi nedeniyle tahsis alanı bu yıl iki katına çıkan fuar çarşısında yaklaşık 109 firma yer alacak. 26 Ağustos kapısı girişi sol tarafta (10 no'lu bölgede) ayrılan özel alanda sivil toplum kuruluşları ve derneklerin standları yeralacak.

Otomotiv sektörü Binek, ağır tonajlı, hafif ticari, ticari, otomotiv yan sanayi, otomotiv lojistik dallarında üretim yapan ve hizmet veren yaklaşık 20 firmanın katılacağı fuarda, en yeni modeller sergilenecek. Fuara katılacak firmalar arasında Man, Ford, Zavoli gibi markalar bulunuyor. İş makinaları bölümü ise 2 bin metrekare alan üzerinde Kültürpark Kaskatlı Havuz ve Lozan Kapısı alanında organize edilecek. İş makinaları bölümünde yer alan firmalardan bazıları Sanko, Hidromek, İndeks, ADB Treyler.Ayrıca bu yıl da geçmişin en revaçta olan klasik otomobilleri İzmir Fuarı'nda sergilenecek. İZFAŞ ve Ege Otomotiv Derneği (EGOD) işbirliğinde organize edilen Klasik & Spor Otomobil ve Motosiklet Sergisi'nde, 1945 modelden başlayan yaklaşık 60 klasik otomobil ve motosiklet 2 no'lu holde yer alacak.

Fuar Çim Konserleri Fuar'da 1-8 Eylül tarihleri arasında çim alanda konserler düzenlenecek. Bülent Ortaçgil, Masket Bando Gösterisi-Sefa Doğanay gösterisi, Seksendört, Gülşen, Yeni Türkü, Işın Karaca, Atiye ve Pitch Black Process-Özlem Tekin konsenleri yapılacak.

Özgür Mikrofon Söyleşileri İzmir Sanat Bahçesi'nde düzenlenecek etkinliğin konukları Yazgülü Aldoğan, Fatih Portakal, Hakan Aygün, Prof. Dr. Yalçın Polat, Murat Başoğlu, Selda Alkor, Zeynep Beşerler, Koray Çalışkan, Muazzez İlmiyi Çığ, Envey Aysever olacak.

Sinema Burada Festivali Festival'in onur konuğu sanatçıları Selda Alkor ve Menderes Samancılar olacak. Genç oyuncu ödülü Ayça Bingöl ve Mert Fırat'a verilecek. Festival'in özel konuğu Muzaffer İzgü, konu yönetmen ise Zeynel Doğan olacak. Dünya ve Türk sinamasında örnekler gösterilecek.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Aziz Kocaoğlu Sinop İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title