Haberler

İzmir Ezeli Rakipler, Stat İçin Birleşti

İzmir'de, Alsancak Stadyumu'nun deprem riskinden dolayı kapatılması, Atatürk Stadyumu'nun da bakıma alınmasından dolayı takımların maç yapacak stat kalmamasına taraftarları isyan etti.

İzmir'de, Alsancak Stadyumu'nun deprem riskinden dolayı kapatılması, Atatürk Stadyumu'nun da bakıma alınmasından dolayı takımların maç yapacak stat kalmamasına taraftarları isyan etti. Ezeli rekabetleriyle tanınan kentin futbol takımlarının tarafları bu kez ortak miting yapıp sorunlarına çare bulunmasını istedi.

Karşıyaka, Göztepe, Altay, Buca, Altınordu takımlarının taraflarının buluşma noktası Cumhuriyet Meydanı oldu. Taraftarlara, Altay Kulübü Başkanı Aslan Savaşan ve yönetim kurulu, Karşıyaka Kulüp başkanı Fatih Diniz ve yönetim kurunu üyeleri de destek verdi. Yine Abdullah Öcalan'ı sorgulayan komutan olarak tanınan emekli Albay Hasan Atilla Uğur da taraftarların arasında yeraldı. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganı atan taraftarlar, anıt önünde toplananıp saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. İzmir'in takımları için ortak basın açıklamasını, Türk milli takımının formasını giyen 12 yaşındaki Karya Yöyen, yaptı. Benim adım İzmir diye konuşmasına başlayan Karya Yöyen şu açıklamayı okudu,

'İlk kurşunun atıldığı, yakılıp yıkılan yok edilmeye çalışılan beş milyon yıldır yaşayan medeniyetin çağdaşlığın kentiyim. Ezilenin yanında, ezenin karşısında olan haksızlığa, karşı hep sesini yükselten ve hep itilmeye çalışılan sizin tabirinizle gavur İzmir'im. Yıllardır düşman olarak gördüğünüz ya da böyle görmek istediğiniz kulüplerim var benim. Hepsinin tarihi başarılarla dolu mazileri var. Yıllar boyunca eski, yenilenmeyen, bakımsız stadlarda oynayıp bir çok başarı sağladılar İzmir adına. Taraftarları hep dışlandı sevdaları anlaşılmadı, anlatamadılar ne yapsalarda, ama ne olursa olsun herkese ve her şeye rağmen beni, yani İzmir'i çok sevmekten hiçbir zaman vazgeçmediler. Terk etmediler sevdalısı oldukları değerleri. Şimdi ise, büyüklerinin onlara yapmadığını, yapamadığını, onlar yeni nesile kazandırmak için mücadele veriyorlar hem de farklı renkler, farklı düşünceleri olsa da. Alayınıza isyan diyorlar. Bizleri, bu kadar çok kabullenmiş ve seven bir şehir varken, biz de yeni nesil olarak İzmir'e, ülkemize faydalı olmak adına spor ruhlu bir kentte büyüyüp yetişmek istiyoruz. ve alayınıza soruyoruz. Babam ile maç izlemek istiyorum. İzleyebileceğimiz bir stad yok neden Bizlerin spora karşı olan bağlılığını köreltiyorsunuz neden İzmir'e hiçbir spor organizasyonu verilmiyor farkındamısınız neden İzmir kulüpleri son yıllarda, Başarısız biliyormusunuz neden Kendi çıkarlarınızı ve egolarınızı İzmir için bir kenara bırakmıyorsunuz neden Artık particilik yapmayı bırakın. Hükümetinden meclisine, meclisine, milletvekillerinden belediyesine. Biz babalarımız ve annalerimizle, futbol izleyebilmek için başka şehirlere gitmek istemiyoruz. Biz İzmir'e yakışanın yapılmasını ve yeni nesilin spor sevgisinin arttrılmasını istiyoruz. Çok şey mi istiyoruz Bizler de bir gün sizin oturduğunuz ve kalkmayı sevmediğiniz koltuklarınıza oturabiliriz ama sizleri tarihin kara sayfalarında görür herkes, işte o zaman sizi ne tarih affeder ne de biz.

TARAFTAR TEMSİLCİLERİ DE KONUŞTU

Karya Yöyen'in ortak basın açıklamasının ardından kentin takımlarının taraftar temsilcileri de kısa birer konuşma yapıp, tepkilerini dile getirdi. Taraftar gruplarının temsilcileri ise, en çok siyasilerin kendilerine sahip çıkmamasından yakınıp, seçimlerde oy vermeyeceklerini açıkladı. Sık sık 'Onuncu yıl marşı, 'İzmir marşını söyleyen taraflarlar 'İzmir çıldırdı, stadını istiyor, Mustafa kemal'in askerleriyiz, 'Birleşe birleşe kazanacağız sloganlarını attı. Ayrıca, 'Alayına isyan, 'Bizde söz vermek namustur Aziz Kocaoğlu pankartları da taşıdı.

MAÇLARI ŞEHİR DIŞINDA OYNUYORLAR

Nüfusu 3.5 milyonu geçen İzmir'de Karşıyaka, Bucaspor, Altınordu 1. ligde, Göztepe 2. ligde, Balçova Yaşam Spor da 3. ligde mücadele ederken kent sezon başından itibaren statsız kaldı. Son yıllarda hükümet Karşıyaka için kentin içindeki tesislerin yerine, Göztepe için de yine kent içinde kalan Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine 15'er bin kişilik sdadyum yapmayı önerdi. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları ise kent içinde stadyumun trafiği, kent yaşamını olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle başka alanlar önerdi. Ancak genel ve yerel yönetim arasındaki yer polemiği, İzmir'in stadyumsuz kalmasına neden oldu. Karşıyaka, Göztepe, Altınordu maçlarını İzmir dışındaki statlarda oynamak zorunda kaldı.

GÖRNÜTÜ DÖKÜMÜ

Protestodan görüntü

Taraftarların slogan atması

Açıklamanın okunması

Detay görüntüler

Haber Taylan YILDIRIM - Kamera Yasin TİNBEK İZMİR (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aslan Savaşan Altınordu Karşıyaka İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title