Haberler

'Etek Altı' Görüntü Dosyası 3 Yıl Sonra Açıldı; 1'i Müdür, 7 Polis Gözaltına Alındı

Güncelleme:

İzmir'de bir öğretmenin genç bir kızın etek altı görüntüsünü çektiği iddiasıyla açılıp 'örtülen' dosya dün tekrar açıldı. biri dönemin Asayiş Şube Müdürü, 7 polis gözaltına alındı.

Üç yıl önce İzmir'de bir öğretmenin genç bir kızın etek altı görüntüsünü çektiği iddiasıyla açılıp 'örtülen' dosya dün tekrar açıldı. O öğretmen ve delilleri yok ederek onu serbest bıraktırdıkları iddia edilen, biri dönemin Asayiş Şube Müdürü, 7 polis gözaltına alındı.

YÜZLERCE SUÇ DELİLİNİ YOK EDİP SERBEST KALMASINI SAĞLAMIŞLAR!

İzmir'de 2012 yılında metro istasyonunda üniversiteli genç bir kızın etek altı görüntülerini çektiği iddiasıyla yakalanan dershane öğretmeni F.Ç.'nin bilgisayarında bulunan yüzlerce suç delilini sahte tutanak düzenleyip yok ederek serbest kalmasını sağladıkları iddia edilen İzmir eski Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman'ın da aralarında bulunduğu 7 polis gözaltına alındı.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ DE GÖZALTINDA

Soruşturmada, şu anda Tunceli Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan F.Ç. de Tunceli'de gözaltına alındı.

GİZLİ KAMERAYLA ETEK ALTI GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKTİ

İzmir'de bir dershanede kimya öğretmeni olan ve o dönem Ege Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi gören F.Ç., iddiaya göre, 26 Temmuz 2012'de araba anahtarı şeklindeki gizli kamerayla, Bornova İstasyonu'nda Ege Üniversitesi öğrencisi M.Ş.U.'nun etek altı görüntülerini çekti.

Durumu fark eden başka bir üniversiteli, F.Ç.'ye müdahale etti. Çıkan kavga sonrası F.Ç. gözaltına alındı. Kamera ve evindeki bilgisayarına el konulan F.Ç. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

HATIRLI KİŞİLERDEN EMNİYETE TELEFON YAĞDI

İddialara göre, hatırlı kişilerden emniyete telefonlar yağdı ve ardından delil olarak toplanan bilgisayar ve kameradaki fotoğraflar bir anda 'ortadan yok oldu', tutanaklar değiştirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkartılan F.Ç., serbest kaldı. İlerleyen günlerde hakkında açılan özel hayatın gizliliğini ihlal soruşturması için de takipsizlik kararı verildi. Kararda, olayın mağduru üniversite öğrencisi M.Ş.U.'nun görüntülerinin bulunamadığına dikkat çekildi.

OLAYDAN 3 YIL SONRA GELEN İTİRAF

Olaydan 3 yıl sonra, yani 2015'te, o dönem İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 polis, kimya öğretmeni F.Ç.'nin gözaltına alınması ve ardından serbest bırakılmasına kadar giden süreci itiraf ettiler.

DELİLLER YOK EDİLDİ

Bu polislerin iddiasına göre, anahtarlık kamera ve bilgisayardaki deliller yok edilmiş, sahte tutanaklar düzenlenmiş, olay örtbas edilmiş, F.Ç. de böylece 'kurtarılmıştı'. Bu itiraflar üzerine, kamera ile etek altı görüntüleri kaydedildiği iddia edilen genç kız ile F.Ç'nin yakalanmasını sağlayan öğrencinin ifadeleri, bir kez daha alındı.

BİR DE KOMİSER VAR

Bunun üzerine dün İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile dönemin İzmir Asayiş Şube Müdürü Özgür Duman (şu anda İzmir Emniyet Müdürlüğü Ulaştırma Şube Müdürü), emniyet amiri Nazmi M. , komiser Salih Cüneyt Y. ile birlikte 4 polis memuru gözaltına alındı.

Şu anda Tunceli Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası F.Ç.'nin de evine dün sabah saatlerinde baskın düzenlendi. F.Ç.'nin evinde arama yapıldı ve bilgisayarının imajları alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Üniversitesi Ege Üniversitesi İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (11)

birisimobilWeb@haberler.com:

Haberin basligini okuyan etek alti olayinin emniyette gerceklestigini sanir adam gibi baslik atin algi olusturmayin

33
2
yanıtYanıtla
Hesap kitap Mobil-IOS:

Memurlar suçlu ve gözaltında. Peki o memurlara baskı yapan ve merak etme hallederiz , bir telefonuma bakar diyen siyasetçiler , işadamları kalantorlar??

26
0
yanıtYanıtla
ayşenmobilWeb@haberler.com:

Kızlarda bol batolon olmalı okul kıyetiminde yoksa böyle haber çok çok okuruz

5
12
yanıtYanıtla
Türkiye de Demokrasi var!!!:

Çok mu şaşırdınız? oysa ki Türkiye de çok alışılmış bir durum. . . Hatırlayın bakanların çocukları nasıl serbest kaldı, bu soruşturmayı yürütenler paralelci adı altında görevden uzaklaştırıldı, ortadaki suç göz ardı edilerek bu suçu ortaya çıkaranlar suçlu bulundu. Türkiye den DEAŞ a silah yardımı gitti bunu araştıranlar görevlerinden yine uzaklaştırıldı. . . Burası Türkiye hükümet ve yandaşları çok rahat suç işleyebilir, daha önceden paralelci diye nitelendirilenlerde rahat suç işleyebiliyordu şimdi o suçlar tekrar gün yüzüne çıkartılıp bu gruptan kendilerini arındırıyorlar. Artık sadece AKP ve yandaşları suç işleyip milletin ağzına edecekler. . .

11
5
yanıtYanıtla
NECATİ:

VATANDAŞ RESMEN BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLDÜ, KİMSENİN KİMSEYE VE DEVLET KURUMLARINA GÜVENİ KALMADI. . . EKONOMİ İYİMİŞ!!!!MİLLET AÇ AMA EKONOMİ İYİ. . YA BU REZİLLİKLER BUNLARIN MAGDURLARININ GÜNAHINI NASIL ÖDEYECEKLER. .

13
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

türkiyenin adaleti!!!!!!

11
1
yanıtYanıtla
Mustafa Faikoglu:

Hangi dershanede öğretmenmiş acaba. :))

6
6
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

Vay namusuz vayyy

4
2
yanıtYanıtla
25 ERZURUM:

BU ÜLEDE POLİSE NE KANUN NE HUKUK NEDE HAPİS VAR BUNLAR YA PARALEL YADA AKP POLİSİ OLURLAR ANCAK TEŞKİLATI HDP GELSEDE SİL BAŞTAN TEMİZLESE ŞU EĞİTİMSİZLERDEN

2
2
yanıtYanıtla
Hukuk Herkese Lazım:

Belki doğrudur bilemem ama, 3 yıl boyunca susmuş, detayı bildiklerine göre suça da ortak olmuş 2-3 muhbir polisin nasıl bir menfaat karşılığında vicdana geldiklerini merak ediyorum açıkçası, hukuk herkese lazım, başka somut bir delil yok ise ve sadece iddialar doğrultusunda operasyon yapılmış ise durum çok vahimdir. Ancak olay gerçek ve iddialar dışında somut deliller bulunmuş ise daha vahimdir.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title