Haberler

İzmir Emniyet Müdürlüğünden "Bahar Dalları" Projesi

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Bahar Dalları" projesiyle, köylerde yaşayan çocuklar ile kente göçle gelen ailelerin çocuklarının sosyal yaşama katılımları gerçekleştiriliyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Bahar Dalları" projesiyle, köylerde yaşayan çocuklar ile kente göçle gelen ailelerin çocuklarının sosyal yaşama katılımları gerçekleştiriliyor.

Çocuk ve Gençlik Projeleri (ÇOGEP) kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan "Bahar Dalları" projesi, İzmir'de yaşayan ancak kadar kenti gezme imkanı bulamayan, hiç sinemaya gitmeyen, denizi görmeyen çocuklara yaşadıkları şehri tanıma imkanı veriyor.

İzmir genelindeki bütün ilçe ve köylerde uygulanan projede, okul yönetimleri ve muhtarlıklarla irtibata geçilerek belirlenen çocuklar için kent gezileri düzenleniyor. Böylece kenti yakından tanıma fırsatı bulan öğrencilere, İzmir'in tarihi ve turistik bölgeleri tanıtılırken, aynı zamanda kent kültürü de kazandırılıyor.

Kendilerine şehri tanıtan polislerle, bu etkinliklerde bir arada bulunan çocuklara polislerle ilgili olumlu imaj da edindiriliyor.

Çocuk Şubede görevli polisler, çocuklarla yakından ilgilenerek suç kavramı ve suçtan uzak durmaları yönünde eğitici ile öğretici faaliyetler de yürütüyor.

Proje kapsamında çocukları mesleğinde başarı olmuş ya da ünlü rol model kişilerle de tanıştıran polis ekipleri, yazar Canan Tan ile de buluşturdukları 500 çocuğa, Tan'la söyleşi imkanı sağladı, yazarın imzalı kitaplarından dağıttı.

Ekipler, bin öğrenciye proje kapsamında kırtasiye malzemesi ve çanta dağıttı, ziyaret ettikleri okulların kütüphaneleri için de Türk ve dünya klasiklerinden oluşan eserleri hediye etti.

Köylerde eğitim gören 500 çocuğa kenti gezdiren ekipler, hayatlarında hiç sinemaya gitmeyen bu çocuklara film izlettirdi ve tiyatroya da götürdü.

Projeye, yeni çocuk gruplarının da dahil edileceği ve düzenlenen etkinliklerin süreceği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Canan Tan İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title