Haberler

İzmir Ekonomi'ye Yıldızlı Lezzetler

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) 13. kuruluş yıldönümü, Fransız ve Türk şeflerin öncülüğünde İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Ege mutfağına özgü yemeklerle hazırlanan etkinlikle kutlanacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) 13. kuruluş yıldönümü, Fransız ve Türk şeflerin öncülüğünde İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin Ege mutfağına özgü yemeklerle hazırlanan etkinlikle kutlanacak.

Ege Mutfağına Yıldız Kazandırma Projesi kapsamında geleceğin şefleri, Les Toques Blanches Lyonnaise Kurumu Başkanı Palmes Académique ödüllü Şef Laurent Bouvier, 2004 Yılı Fransa En İyi Aşçısı Michelin Ödüllü Şef Joseph Viola ve İEÜ Şeflerinden Osman Sezener öncülüğünde hazırlanan menüyü İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin kuruluş yıldönümü için gala yemeğini pişirecek. Biletli olacak gala yemeğinin geliri, öğrencilerin Fransa'da stajları sırasında burs olarak verilecek.

"EGE OTLARINI GÖTÜRDÜK"

İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Koordinatörü Sırma Güven, İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi ile birlikte düzenledikleri gecenin hazırlığının iki ülkenin mutfak kültürünün Ege'de buluşması olacağını söyledi. Çalışmaların Ege Mutfağına yeni bir vizyon getirmek için yapıldığına dikkat çeken Güven, şunları ifade etti: "Lyon Aşçılar Birliği ile anlaşma imzalamaya Mütevelli Heyet Başkanımız Ekrem Demirtaş ile birlikte gittik. Giderken bir bavul dolusu Ege otunu yanımızda götürmüştük. İlk önce Fransız şeflere otlarımızı anlattık. Ege otlarıyla çok farklı lezzetler ortaya konuldu.14 Nisan akşamı da İzmir Konağı'nda galaya katılmak isteyen misafirlerimizle eşsiz lezzetleri tadacağız."

GALA 14 NİSAN'DA

Güven, geceye Lyon Ticaret Odası Turizm Komisyonu Başkanı, Légion d'Honneur ödüllü Les Toques Blanches du Monde eski başkanı Şef Christophe Marguin'in de katılacağını bildirdi. Etkinliğin 14 Nisan'da İzmir Konağı'nda saat 19.00'da kokteyl ile başlayacağını ardından saat 20.00'de yemeğe geçileceğini kaydeden Güven, gecenin gelirinin geleceğin şefleri öğrencilerin Fransa'daki yaz dönemi stajlarına aktarılacağına vurguladı. Güven, "Biletler için bilgi almak isteyenler 0232 488 81 14 nolu telefondan detaylara ulaşabilirler. 13. kuruluş yıldönümümüzde törenimizin ardından yaptığımız bu çalışma ile hem Ege Mutfağı'na yeni bir soluk getireceğimize hem de öğrencilerimizin gelişimi için destek sağlayacağımıza inanıyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fransa Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title