Haberler

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yeni Eğitim Yılına Başladı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 2016 - 2017 Akademik yılına törenle başladı.

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 2016 - 2017 Akademik yılına törenle başladı. Açılış töreninde hazır bulunan onlarca öğrenci, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu, Atatürk'ün açtığı yolda ilerleyeceklerine and içti. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş da, "Bizim de yolumuz, ülkemize önce Mustafa Kemal'in askerlerini yetiştirmektir. 15 Temmuz'da Türk halkı, tüm dünyaya bir demokrasi dersi verdi. Ülke yönetimleri artık darbelerle ele geçirilemez. Seçim ile olur, gerçeği ortaya kondu" dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılışı için ilk tören, Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş ile Rektör Prof. Dr. Can Muğan'ın, tören alanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Törende, akademisyenler, mezunlar ve öğrenciler de hazır bulundu. Üniversitedeki ikinci tören, Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Buradaki törende de, Mütevelli heyeti, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra kurum ve kuruluşlardan gelen konuklarda yer aldı. Törende ilk konuşmayı yapan okulun 2011 yılı mezunlarından, İzmir Ticaret Odası (İTO) Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Engin Kıbrıslı, "Üniversitemde saygın bir eğitim aldım. Öte yandan üniversitem, bana birçok kulübün ve organizasyonun yöneticisi olma fırsatını verdi. Mezuniyetimin hemen ardından uluslararası iş dünyasında yerimin olduğumu fark ettim. Bunun sonucunda bugün Japon yatırımı olan uluslararası bir firmada çalışıyorum. Mezun olsak da herbirimizin üniversitemizi gelecek yüzyıllara taşımak üzere ayrı ayrı görevi olduğunu düşünüyorum" dedi.

ATATÜRK VE 15 TEMMUZ VURGUSU

Eğitimin önemine değinen İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan'dan sonra kürsüye çıkan İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, hemen her eğitim yılı açılışında bulunan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i anarak konuşmasına başladı. Türkiye'nin yolunun Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaşlaşma yolu olduğunu da vurgulayan Ekrem Demirtaş, "Bizim de yolumuz, ülkemize önce Mustafa Kemal'in askerlerini yetiştirmektir. En önemli olan, ülkemizde, huzur barış istikrar olması. 15 Temmuz'da Türk halkı, tüm dünyaya bir demokrasi dersi verdi. Bu nedenle burada rahatlıkla eğitime başlayabiliyoruz, Ülke yönetimleri artık darbelerle ele geçirilemez. Seçim ile olur, gerçeği ortaya kondu" dedi.

Okuldaki eğitim çalışmalarını da anlatan Demirtaş, "Üniversitemizde ekonomi ve mühendisliğin yanı sıra iletişim, tasarım, güzel sanatlar alanında eğitim veriliyordu, şimdi de sağlık alanına girdik. Çok seçici biçimde sağlık alanında akademisyen alımlarını yaptık. Hastanenin temelini attık. Sağlık alanında yüksek lisans programlarına başladık. Kısaca, İzmir'imize, ülkemize, eğitim öğretim, araştırma, sağlık alanlarında hep birlikte hizmet veriyoruz. Şimdi, bir hedefimiz daha var. Güzelbahçe Teknoloji Vadisi'ni inşa etmeye başlıyoruz. Master planları hazır. Davalar lehimize sonuçlandı. Bir aşama daha kaldı. 2017 başında ikinci kampüste, önce Bilim Koleji'nin ve spor alanlarının yapımına başlanacak. Anaokulundan üniversiteye tüm eğitimi zeka düzeyi orta ve üstü olan çocuklarımıza en iyi biçimde vereceğiz. Sonra mühendislik fakültemiz oraya taşınacak" dedi. Bu yıl öğrenci alımı yapılan Mekatronik, Biyomedikal, Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümleriyle Türkiye'nin teknoloji üreten, ihraç eden bir ülke olmasına katkı koyacaklarını anlatan Ekrem Demirtaş, "Aramıza katılan 2 bin 105 yeni öğrencimiz ile eğitime başladık. Bu sene kapatılan üniversitelerden çok sayıda misafir öğrencimiz olacak. Onlara da yeterli sınıfımız, laboratuvarımız olmamasına rağmen en iyi eğitimi vermeye gayret edeceğiz" diye konuştu.

GENÇLİĞE HİTABEYİ HEP BİRLİKTE OKUDULAR

Konuşmalardan sonra İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Engin Kıbrıslı'nın yazıp yönettiği gösteriyi, halk dansları ile Türk sanat müziği kulüpleri birlikte sahneledi. Gösterinin sonunda Atatürk'ün gençliğe hitabesi ile 10'uncu Yıl Marşı, oyunu sahneleyen ve salondaki yerlerinden ayağa kalkan öğrenciler tarafından hep bir ağızdan okundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title