Haberler

İzmir'e Robotik İtfaiye Aracı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin kısa süre önce hizmete aldığı, 2 ton su, 300 litre köpük kapasitesine sahip, uzaktan kumandalı sistemle çalıştırılan robotik araç, endüstriyel ve kimyasal yangınlar konusunda yoğun risk taşıyan Aliağa'da konuşlandırıldı.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin kısa süre önce hizmete aldığı, 2 ton su, 300 litre köpük kapasitesine sahip, uzaktan kumandalı sistemle çalıştırılan robotik araç, endüstriyel ve kimyasal yangınlar konusunda yoğun risk taşıyan Aliağa'da konuşlandırıldı. Alevlerin içine girebilen kritik ısı seviyesine ulaşınca, fıskiyelerle üstüne su püskürterek kendini korumaya alan araç, üzerindeki 7 kamerayla da canlı görnütü aktarıyor.

Türkiye'nin en donanımlı ve modern itfaiyelerinden birine sahip İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangın ve afetlere hızlı ve doğru müdahale edebilmek amacıyla filosunu genişletti. Türkiye'de tek olduğu belirtilen robotik araç sayesinde İzmir İtfaiyesi, endüstriyel ve kimyasal yangınlara hem daha hızlı hem de daha güvenli müdahale edebilecek. Robotik araç, 2 ton su ve 300 litre köpük kapasitesine sahip. Uzaktan kumandalı sistemle çalıştırılan araç, yaklaşık 3 kilometre uzaklıktan kontrol edilebiliyor. Yangın anında oluşabilecek patlamalarda, tanker kazalarında itfaiye erlerinin can güvenliğini sağlamak amacıyla üretilen robotik araç, ön yüzeyinde bulunan gripper (kıskaç) ile hem cisimleri kırıp kaldırabiliyor hem de metalleri parçalayabiliyor. Alevlerin içinde belirli bir ısıya gelince, fıskiyelerle üstüne su püskürterek kendini korumaya alıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse, 118 yeni itfaiye aracını bünyelerine katarak İzmir İtfaiyesi'nin filosunu donanım bakımından daha da genişlettiğini belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse, şöyle dedi:

"Yenilenen filomuz, deneyimli, eğitimli, itfaiye erlerimiz sayesinde 49 itfaiye grubumuzla her zaman İzmirlilerin yanındayız. Türkiye'de ilk defa İzmir İtfaiyesi'nde kullanılacak olan robotik araç, endüstriyel ve kimyasal yangınların yaşanabileceği yoğun risk taşıyan Aliağa bölgemizde hazırda bekliyor. Tank benzeri yapıya sahip olduğundan, sadece düz alanlarda değil engebeli alanlarda da kullanılabiliyor. Önünde bulunan kırıcı aletle birlikte birçok nesneyi zaman kaybetmeden kırıp kaldırarak itfaiye erlerine yer ve yol açabiliyor. Üzerinde bulunan 7 kamera ve ön kısmındaki kameranın zoomlama özelliğinden dolayı, olay yerinden alınan görüntüleri taşınabilir led ekrana iletebiliyor. Böylece personellerimiz olayın kurgusunu hızlı bir biçimde derleyip, planlayıp müdahale edebiliyor."

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Aliağa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title