Haberler

İzmir Doğal Yaşam Parkı'na Yeni Görev

Güncelleme:

Avrupa'nın en nitelikli hayvanat bahçeleri arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği'nin (EAZA) 'Tür Komitesi'nde 6 Akdeniz ülkesini temsil edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Sasalı'da kente kazandırdığı Doğal Yaşam Parkı, sadece Türkiye'de değil yurtdışında da yakından tanınıyor. 130 türde 1500'ü aşkın yaban hayvanına ev sahipliği yapan İzmir'in gözbebeği parka, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA), yeni ve önemli bir görev daha verdi. EAZA, 2011 yılında tam üyeliğe kabul ettiği İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı, bu kez 6 Güney Avrupa ülkesini Zürafa Türler Komitesi'nde temsil etmesi için seçti. İzmir Doğal Yaşam Parkı, 5 yıl süreyle Türkiye ile birlikte Portekiz, İspanya, İsrail, Yunanistan ve İtalya'daki 26 hayvanat bahçesini temsil edecek.

Tür komitesi, EAZA üyesi hayvanat bahçelerinde türlerle ilgili olarak hayvan hareketleri, yetiştirilmesi, bakılması, refahı, doğada ve bahçelerde koruma önerileri, bu türle ilgili her türlü sorunu değerlendirme ve çözüm önerileri getirme, gerekirse bilimsel araştırma önerileri gibi çeşitli görev üstleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Akdeniz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title