Haberler

İzmir" Ders Olmaya Devam Edecek

İzmir'de ortaokul birinci sınıf öğrencilerine okutulan "İzmir" dersinin gelecek yıllarda da devam edeceği belirtildi.

İzmir'de öğrencilerin kentlilik ve çevre bilincinin artırılması amacıyla müfredata eklenen "İzmir" dersinin gelecek yıllarda da devam edeceği belirtildi.

İzmir Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamada ajans desteğiyle ve İzmir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen "İzmir" dersinin büyük ilgi gördüğü bildirildi.

İzmir'deki ortaokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan "İzmir Dersi Kent Tarihi ve Kent Kültürü Eğitim Programının", çocuklara kentlilik ve çevre bilinci aşılamayı amaçladığıne değinilen açıklamada, bu ders sayesinde çocukların yaşadıkları şehri geçmişiyle tanımalarının sağlandığı kaydedildi.

Dersle ilgili açıklama yapan Vali ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, dersin kentteki tüm devlet okulları ve özel okulların ortaokul birinci sınıfında okuyan 47 bin 380 öğrenciye ulaştırıldığını, bin 65 sosyal bilgiler öğretmeninin bu ders kapsamında grafik öyküleme yöntemi temelli ders anlatım eğitimi aldığını ifade etti.

Öğrencilerin sınıf ortamından çıkarak İzmir'in kültür varlıklarını yerinde görerek ve yaşayarak öğrenmelerinin sağlandığını ifade eden Toprak, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İzmir'de başlayan ve Türkiye'de yenilikçi bir eğitim modeli olarak hayata geçirilen projemiz önümüzdeki yıllarda da uygulanmaya devam edecektir. İzmir'de her zaman öncü çalışmalar uygulamaya gayret ediyoruz. İzmir'de böyle gurur verici bir projeye imza attıkları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Dokuz Eylül Üniversitesi Milli Eğitim Müdürlüğü İzmir Kalkınma Ajansı İzmir Valiliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title