Haberler

İzmir Denizde Can Pazarı

Denizde can pazarı Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın son dört günde Ege Denizi'nde yaptığı 44 operasyonda bin 568 kaçak göçmen yakalandığı açıklandı.

Denizde can pazarı

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın son dört günde Ege Denizi'nde yaptığı 44 operasyonda bin 568 kaçak göçmen yakalandığı açıklandı. Bu arada Yunan Sahil Güvenliği'nin artık denizde yakaladığı mülteci botlarını patlatıp, içindekileri kaderlerine terkettiği de ortaya çıktı.

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Sahil Güvenlik Komutanlığı Ege Denizi'nden Yunan adalıran kaçak mülteci geçişlerini önlemek için 20-24 temmuz tarihleri arasında 44 ayrı operasyon yaptı. 44 arama kurtarma harekatında bin 568 kaçak göçmenin kurtarıldığı, üç göçmen kaçakçısının yakalandığı duyuruldu. İzmir'in Karaburun, Çeşme, Dikili, Foça, Aliağa, Menderes ve Seferihisar bölgelerinde yaşanan 13 olayda 554 göçmen, Çanakkale Ayvacık bölgesinde yaşanan 10 olayda 484 göçmen, Muğla ili Bodrum, Marmaris ve Fethiye bölgelerinde yaşanan 14 olayda 303 göçmen kurtarıldı. Aydın'ın Kuşadası ve Didim bölgelerinde 5 olayda 182 göçmen ve Balıkesir ili Ayvalık bölgesinde yaşanan 2 olayda 45 göçmen kurtarılmıştır.

YUNANLILARDAN SERT UYGULAMA

Bu arada yakalanan kaçak göçmenlerin anlattıkları kan dondurdu. 21 Temmuz'da Dikili ilçesinde kurtarılan göçmenler, Yunan Sahil Güvenlik botunun kendi botlarına çarptığı, botlarının patladıldığı bu karmaşada 10-15 kişinin denize düştüğü daha sonra Türk Sahil Güvenlik botunun gelerek kendilerini kurtardığını anlattı. Ayvalık'ta kurtarılan 32 mülteci de Midilli Adası'na yaklaştıkları sırada yüzleri maskeli, Yunanca konuşan üç kişinin botla yanlarına yaklaştığı, kendilerini Türkiye tarafına doğru çektikleri daha sonra benzin bidonlarını alarak terkettikleri bilgisini verdi. 23 Temmuz'da Ayvacık ilçesinde kurtarılan 51 göçmen de lastik bot ile yanaşan, Yunanca konuşan üniformalı ve yüzlerinde maske bulunan üç kişinin motorlarını sökerek denize attığı, botlarının patlatıldığı yönünde ifade verdi. Sahil güvenlik bu mültecileri denizden toplayıp hayatlarını kurtardı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 1 Ocak'tan bugüne kadar yakaladığı mülteci sayısı 20 bin 165'e ulaştı. Geçen yılın tamamında yakalanan mülteci sayısı 12 bin 884'te kalmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı İzmir Valiliği Ege Denizi Dikili Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title