Haberler

İzmir'den Kısa Kısa

Tarım danışmanlarına tablet bilgisayar dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, tarım danışmanı olarak görev yapan 211 personele, tablet bilgisayar dağıtıldığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, açıklamasında, tablet bilgisayarların, işletmelere ait bilgilerin tam ve doğru olarak kayıt altına alınabilmesi için dağıtıldığını belirtti.

Elde edilecek verilerin her 10 yılda bir yapılan ve bu yıl da yapılacak "Genel Tarım Sayımı"na esas teşkil edeceğini ifade eden Güldal, köy bazında tapu, kadastro, tarım parseli verileri ve bu verilere alt yapı oluşturacak uydu görüntülerinin tablet bilgisayarlara yüklendiğini, yüklenen bilgilerin doğruluğunun köylerde görevli personel tarafından teyit edileceğini kaydetti.

Güldal, tablet dağıtılan 211 personelin, sistemin nasıl kullanılacağı ve veri girişlerinin nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirildiğini sözlerine ekledi.

-Aliağa Belediyesinden taşeron işçilerin çıkarılması

Aliağa Belediyesinden çıkarılmaları üzerine 49 gün boyunca sürdürdükleri eylemi, anlaşma sağlanması üzerine sonlandıran taşeron işçiler, somut adım atılmadığı gerekçesiyle Aliağa Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

İşçiler adına açıklama yapan Seçil Adalet Işık, verilen sözlerin tutulmasını beklediklerini ifade ederek, "Başkan, sözünde durmazsa gereğini yapacağız ve yeniden hakkımızın peşine düşeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından işçiler, dağıldı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Güldal İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title