Haberler

İzmir'den Almanya'ya Özel Tasarım

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)’nin bir öğretim görevlisi ve öğrencisi, Almanya’daki Chawwerusch Tiyatrosunun kostüm ve sahnesini tasarladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ)'nin bir öğretim görevlisi ve öğrencisi, Almanya'daki Chawwerusch Tiyatrosunun kostüm ve sahnesini tasarladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi JörnFröhlich ile İEÜ Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Mezunu Cansu İncesu, Almanya'nın Herxheim kentindeki tiyatronun Grimm Kardeşler'in hayatından uyarlanan "Grimm ve Gretel" oyununa ilişkin tüm tasarım detaylarını ortaya çıkardı.

Jörn Fröhlich, masallardan yola çıkarak yazılan oyunun bütün kostüm ve sahne tasarımını yaptıklarını belirterek, "Sanatçılar, Türkiye'de yapılan çalışmalardan çok etkilendi. Türkiye, tasarım alanında uluslararası başarısı eğitimle birlikte ileriye gidiyor. Uluslararası ürünler ortaya çıkıyor. Tekstil ürünlerinin kalitesi de dikkat çekiyor. Kültür, tasarım ve kalite sanatın gelişimini etkiliyor. Almanya'da kaliteli işler yapacağız" dedi.

Öte yandan, sahnelenmeye başlanan oyunun 2017 yaz aylarına dek seyirciyle buluşacağı kaydedildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Almanya İncesu Moda Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title