Haberler

İzmir Demokrasi Nöbetine Rektörlerden Destek

İzmir'de, darbe girişimini protesto eden ve günlerdir Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutuna vatandaşlara İzmir'deki Üniversitelerin rektörleri destek verdi.

İzmir'de, darbe girişimini protesto eden ve günlerdir Konak Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutuna vatandaşlara İzmir'deki Üniversitelerin rektörleri destek verdi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'Dombra' şarkısını besteleyen sanatçı Uğur Işılak'ta vatandaşların coşkusuna ortak oldu.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Konak Meydanı'na çıkan İzmirlilerin demokrasi nöbeti 15'inci gününde de devam ediyor. Alandaki vatandaşların Başbakan Binali Yıldırım'ın soyadından esinlenerek kendi imkanlarıyla hazırladığı 'Yıldırım gibi çarptık' pankartları dikkat çekti. 15 Temmuz'dan itibaren her akşam düzenlenen Demokrasi Nöbetleri'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için 'Dombra' şarkısını besteleyen sanatçı Uğur Işılak da destek verdi. Dombra şarkısını vatandaşlarla birlikte söyleyen Işılak, Çok kıymetli İzmirliler, bu meydanda demokrasi nöbeti tutanlar, 15 Temmuz'dan demokrasimizin nöbetini tutuyoruz. Öğrendik ki nöbeti sadece askerler polisler tutmaz. Bu devletin 80 milyon vatandaşıyla nöbetçi olduk, nöbet tutmaya da devam edeceğiz dedi.

REKTÖRLERDEN DESTEK

Demokrasi Nöbeti'ne İzmir'deki üniversitelerin rektörleri de destek verdi. Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Mehmet Füzün, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Galiphan, Yaşar Üniversitesi Rektörü Cemali Dinçer, İzmir Yüksek Teknolojisi Enstitüsü Rektörü Mustafa Giden ve Ekonomi Üniversitesi Can Şımga Mugan platforma çıkarak vatandaşları selamladı. Üniversiteler adına ortak bildiriyi okuyan, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Mehmet Füzün, Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bu yana demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek en alçakça saldırılardan birine 15 Temmuz 2016'da uğramıştır. FETÖ silahlı terör örgütü ve dış bağlantıları tarafından milletin iradesini hiçe sayarak, demokrasimize ve milli iradeye yapılmaya çalışılan bu darbe girişiminin amacı Türkiye'yi çatışma ortamına sürüklemek, devletimizin ve milletimizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına, bütünlüğüne ve birliğine kasteden, kendi karşısında, halkına silah sıkacak kadar gözü dönmüş, fitne, zulüm ve kanla beslenen bu zihniyetin karşısında başta 'Başkomutan' sıfatıyla Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimiz, güvenlik güçlerimiz ve milletimizin dik ve onurlu duruşu ve fedakar çabaları ile bu darbe kalkışması bastırılmış ve bir demokrasi zaferi kazanılmıştır. İzmir üniversitelerini temsil eden altı üniversite olarak demokrasimizi, milli birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan bu tip kalkışmalara karşı her zaman devletimizin, hükümetimizin ve milletimizin yanındayız dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talimat gelmedikçe nöbete devam edeceklerini belirten vatandaşların bekleyişi sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Uğur Işılak Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title