Haberler

İzmir'deki Yasadışı Dinleme Operasyonunda Gözaltındaki 17 Kişinin İfadesi Alınıyor (3)

Bir KİŞİ DAHA TESLİM OLDU İzmir'de, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptıkları dönemde, kamu görevlilerinden, işadamlarına, gazetecilerden, askerlere kadar birçok kişiyi, sahte isimlerle dinledikleri gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkartılan 26 polisten biri olan Şube Müdürü Taner Aydın da teslim oldu.

Bir KİŞİ DAHA TESLİM OLDU

İzmir'de, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptıkları dönemde, kamu görevlilerinden, işadamlarına, gazetecilerden, askerlere kadar birçok kişiyi, sahte isimlerle dinledikleri gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkartılan 26 polisten biri olan Şube Müdürü Taner Aydın da teslim oldu. Terörle Mücadele Müdürlüğü yakınında toplanan vatandaşların Türk bayraklı sevgi gösterileriyle karşılanan Aydın, şunları söyledi:

"Bize destek olanlara teşekkür ediyorum. Bu milletimizi var olduğu sürece devletimi yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Gözaltına alınmalar, tutuklanmalarla geçen bir yıl oldu. Bizler serbest kaldıktan 5 gün sonra ne hikmetse, aynı savcı bir dosya daha açıyor. Aynı hakimin de nöbetine bekleyerek bir düzen kurmuşlar. Bir savcıya kumpas kurmayı yakıştıramadığım için düzen kurmuşlar diyeyim. Biz görevde iken PKK'lılar, Kuzey Irak'taki kamplarında bile rahat uyku uyuyamıyorlardı. 'Acaba sonumuz ne zaman geldi' diye dertlenip duruyorlardı. Uludere olayıyla başlayan bir süreç var. Ülkemiz hukuk devleti olmaktan çıktı. Parti devleti oluyoruz. Polisimiz devletinin polisi olmaktan çıktı. Ben devletin polisiyim, parti polisi değilim. Kimsenin polisi değilim. Ülkede bombalar patlıyor. Uyuyan hücreler var. Bunların nerde olduğunu kimse bilmiyor. Patlamalar gizlenmeye çalışılıyor. Abdullah Öcalan'a verilen sözler yüzünden gözaltına alınıyorsam, devlet adına utanç duyarım ama kendi adıma gurur duyarım. Gündemi ne yaparlarsa yapsınlar, bizi kaç kere gözaltına alırlarsa alsınlar, tutuklarlarsa tutuklasınlar, hırsızlık gündemini değiştiremezler. Bize kimse hırsız diyemedi, çaldınız diyemedi. Telefon dinlediniz şöyle yaptınız böyle yaptınız diyorlar. Görevle ilgili sorular soruyorlar. Ama hırsızlar, hala hırsızlık yapmaya devam ediyorlar. Bu da değişmeyecek hırsızı olarak kalacaklar."

Savcılara da 'devletin savcısı olun, partiye angaje olmayın' diye seslenen Taner Aydın, "Savcılara, hakimlere bir partiye angaje olmayı bırakmalarını tavsiye ediyorum. Devletin savcısı, hakimi, polisi olsunlar. Bu devlet hepimize yeter. Cemaat diyorlar, paralel diyorlar, bunlar ciddi olarak rahatsız olduğum bir konu. Ben devletin polisiyim. Benim mensup olduğum bir cemaat var. İslam cemaati mensubuyum. Kendi zamanında PKK gibi isyanları bastıran, sahte halifelere haddini bildiren Hz. Ebubekir'in cemaatindeyim. Kendi çocuklarına haram yedirmeyen Hz. Ömer'in cemaatindeyim.Tüm malını mülkünü devletine vermiş Hz. Osman'ın cemaatideyim. İki oğlunu şehit vermiş, kendisi şehit olmuş Hz. Ali'nin cemaatindeyim. 'Hırsızlık yapan kendi kızım Fatıma da olsa elini keserim' diyen Hz. Muhammedin cemaatindenim. Bin kere tutuklasalar, bin bir kere polis olsam, yine bu hırsızlarla mücadele ederim. Çalmış olduğu paralarla, bu haramzadelere bin bir gece masallarını yaşatmayacağız. Yine tutuklanacağım, bunu baştan biliyorum. Çünkü hakim, başsavcıyla toplantı yaptı ve listeler eline verildi" dedi.

GÖZALTI SAYISI 19'A ÇIKTI

Taner Aydın'ın, teslim olmasıyla, operasyonda gözaltına alınan polis sayısı 19'a çıktı. Aralarında Hasan Ali Okan'ın da bulunduğu 7 polisin yakalanması için çalışmaların sürdüğü açıklandı.

KORNA ÇALANA 88 LİRA CEZA

Bu arada Çankaya'daki Terörle Mücadele Müdürlüğü önünde destek için bekleyen kalabalığa, Gazi Bulvarı'ndan geçen araçlardaki sürücüler de korna çalarak destek verdi. Buradaki trafik polislerinin korna çalan araçların plakalarını aldığı gözlendi. Polislerin gereksiz klakson çalarak çevreyi rahatsız ettikleri için bu sürücülerin plakalarına 88'er lira trafik cezası yazıp, adreslerine göndereceği öğrenildi. - De

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taner Aydın Cemaat İzmir Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title