Haberler

İzmir'deki Ulaşım Düzenlemesi

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu: "Tek başına otobüs seferlerinde yapılacak düzenlemelerin trafik sorununa çare olmayacağı ve kamuoyuyla paylaşılmadan, kamuoyu bilgilendirilmeden hayata geçirilecek böyle bir uygulamanın kentlinin ulaşım konforunu sağlamayacağı açıktır"

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 29 Haziran 2014 tarihi itibarıyla uygulamaya geçileceğini duyurduğu otobüs hat güzergah ve seferleriyle ilgili düzenlemenin trafik sorununa çare olmayacağını bildirdi.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğünün, kentte otobüs hat güzergah ve seferlerinin yeniden düzenlendiğini ve 29 Haziran 2014 tarihi itibarıyla uygulamaya geçileceğini duyurduğu hatırlatılarak, bu yolla kentin merkezi yerlerine daha az toplu taşım aracı gireceği, tek uzun hatlar yerine kısa aktarmalı hatlarla ulaşımın sağlanacağı, bu sayede trafik sıkışıklığının önleneceği, yolculuk süresinin kısalacağı, enerji tasarrufu sağlanacağının belirtildiği kaydedildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Ulaşım Ana Planının, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tartışmaya açılması ve kamuoyunda duyurulması, ilgili kurumlarla paylaşılması gerekmektedir. Kent içinde yapımı planlandığı bilinen çeşitli raylı (tramvay) sistemlerin ne zaman hayata geçeceğiyle ilgili bilgi hakkında kamuoyuyla herhangi bir detaylı bilgi paylaşılmamıştır. Sinyalizasyon sistemindeki yetersizlikler nedeniyle İZBAN ek seferleri devreye alınamamıştır, sinyalizasyon sisteminin tümden değiştirilmesi gerektiği tartışılmaktadır. Uzun mesafeli otobüslerin kaldırılıp İZBAN ve metronun kullanılması olumlu bir gelişme olarak görülebilir ancak İZBAN ve metronun kapasitesinin buna ne kadar uygun olduğu belirsizdir.

Mevcut sefer sıklığı ve katar sayısı dikkate alındığında yeterli olmayacağı düşünülmektedir. Yeni vapur yatırımları sonuçlandırılmamış, vapurlar henüz körfeze ulaşmamıştır. Mevcut vapurların işletme saatlerinin düzenlendiğine dair bir düzenleme hayata geçmemiştir. Tek başına otobüs seferlerinde yapılacak düzenlemelerin trafik sorununa çare olmayacağı ve kamuoyuyla paylaşılmadan, kamuoyu bilgilendirilmeden hayata geçirilecek böyle bir uygulamanın kentlinin ulaşım konforunu sağlamayacağı açıktır. Büyükşehir Belediye Başkanı ve ulaşımdan sorumlu bütün genel müdürler, yardımcıları, daire başkanları ve amirlerinin bir ay süreyle makam aracı kullanmadan bu sistemle gereksinmelerini karşılamalarını öneriyoruz. Ancak bu şekilde kentliyi daha iyi anlayacaklarını ve sorunu akılcı, bilimsel yöntemlerle çözeceklerini düşünüyoruz." - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title