Haberler

İzmir'deki Trafik Kazası

Yaşar Holding’in kurucusu Selçuk Yaşar’ın oğlu Mustafa Selim Yaşar hakkında, otomobilliyle çarptığı kişinin ölmesi nedeniyle "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı

Yaşar Holding'in kurucusu Selçuk Yaşar'ın oğlu Mustafa Selim Yaşar hakkında, ölümlü trafik kazasına karıştığından "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, Mustafa Selim Yaşar'ın kullandığı 35 SY 903 plakalı otomobilin, Çeşme otobanı Balçova-Havalimanı ayrımında yoldan geçmeye çalışan çarptığı Kazım Yılmaz'ın ölmesiyle ilgili, iddianame hazırladı.

Kaza tespit tutanağı ve bilirkişi raporuna göre olayda asli ve tam kusurlunun yaya Kazım Yılmaz olduğunun belirtildiği iddianamede, olayın "ölümlü trafik kazası" olması nedeniyle taktirin mahkemede yapılması gerektiği, bu nedenle de sürücü Mustafa Selim Yaşar hakkında TCK'nın 85/1 maddesi uyarınca "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 ile 6 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldığı bildirildi.

İddianamede, Mustafa Selim Yaşar'ın polis ve savcılıkta verdiği ifadelerinde, "Otomobillimle Çeşme'den İzmir yönüne giderken orta şeritte bulunan aracın aniden fren yaptığını fark ettim. Bu sırada etrafı tel örgüyle çevrili güzergahta bir kişinin yoldan geçmeye çalıştığını gördüm. Manevra yaptım, aracım yol kenarında bulunan çelik bariyerlere sürtmesine rağmen yayaya çarpmaktan kurtaramadım. Çarpmamak için çok çaba sarf ettim ama kurtaramadım. Kazada kusurum yok" dediği bilgisine yer verildi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title