Haberler

İzmir'deki Terör Örgütü Operasyonu

İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, Menemen'de gözaltına alınan ve yaşları 18'den küçük 2 kişinin orman yangını çıkarmak için hazırlık yaptığı iddia edildi.

İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, Menemen'de gözaltına alınan ve yaşları 18'den küçük 2 kişinin orman yangını çıkarmak için hazırlık yaptığı iddia edildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bu sabah düzenlediği operasyonda, "PKK üyesi oldukları ve örgütün propagandasını yaptıkları" iddiasıyla gözaltına aldığı 6 kişinin işlemleri devam ediyor.

Gözaltına alınanlardan yaşları 18'den küçük Ş.B ve N.Y'nin Menemen, Buca ve Narlıdere ilçelerinde orman yangını çıkarmak için hazırlık yaptığı iddia edildi.

Şüphelilerle birlikte bidon içinde 2,5 litre benzin, 4 molotofkokteyli ve molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemelerin de ele geçirildiği, zanlıların Cudi dağında çıkan orman yangınına misilleme yapmak düşüncesiyle bu eylemi gerçekleştirmek üzere oldukları ileri sürüldü.

Öte yandan terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan diğer 4 zanlının ise Ramazan Bayramı'nın 2. günü Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki "Apo'ya Özgürlük" eylemine çağrıda bulundukları, eylemde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini astıkları belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bu sabah düzenlediği operasyonda eylem hazırlığındaki terör örgütü PKK üyesi oldukları iddia edilen Menemen ilçesinde yaşları 18'den küçük 2 kişi ile İzmir merkezde 4 olmak üzere 6 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Terörle Mücadele Şubesi Menemen İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title