Haberler

İzmir'deki Su Zammı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yüzde 5 zam kararı aldığını belirterek karara tepki gösterdi.

Doğan yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 yılında suya yüzde 10, bu yıl da yüzde 5'lik zam kararı aldığını bildirdi.

Açıklamasında "Yüzde 5'lik bir zam hamlesiyle karşı karşıyayız. Hemşehrilerimizin kafasında ciddi soru işaretleri var" ifadelerine yer veren Doğan, şunları kaydetti:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'Belediye kar müessesi değildir' sözlerinden hareketle yaptığımız küçük bir araştırmanın sonuçlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl suya zam yapmamış, indirim için uğraşıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yine geçtiğimiz yıl gelen tepkiler üzerine suya zam yapmaktan vazgeçmiş, bir önceki yıl ise yüzde 3'lük zam kararı almış. Çanakkale Belediyesi suya 3 yıldır zam yapmıyor ve ücretlerin düşürülmesi için ciddi ciddi çalışıyor. Muğla'da son iki yılda suya sadece 25 kuruş ile 50 kuruş arasında zam yapılmış. Edirne'de iki yıldır zam yok. Tekirdağ'da zam yok. Kırklareli'nde 2 yıldır zam yok. Zonguldak'ta belediye meclisi suya zam yapmama kararı aldı."

Büyükşehir Belediyesinin son iki yılda suya toplam yüzde 15 zam yaptığını vurgulayan Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 2014'te suya yüzde 10, 2015'te yani bu yıl da yüzde 5'lik zam kararı alıyor. İzmir'in arıtma tesislerini ve kapasitesini örnek gösterebilir, yatırımlar gerekçesiyle zamları savunabilirsiniz. Peki diğer CHP'li belediyeler yatırım yapmıyor mu? Bir belediye düşünün ki, kendi binasında kullandığı su, vatandaşın evinde kullandığı sudan daha ucuz. Şimdi zaten pahalı olan, geç okunan, vatandaşlara saç baş yoldurtan bu su daha da pahalıya satılacak. Vatandaş artık el insaf diyor. Sayın Kocaoğlu, elinizi vicdanınıza koyun, gelin bu inadınızdan vazgeçin. Biz size suyu maliyetine satalım, vatandaşın bütçesine katkımız olsun diyoruz. Yapılan yatırımların maliyetini de vatandaşın sırtına yükleyeceksek, nerede kaldı hizmette adalet, hani nerede sosyal demokratlık? Yoksa İzmir Büyükşehir Belediyesi sadece kendisine mi demokrat?"

Kaynak: AA / Yerel

Aziz Kocaoğlu Bilal Doğan Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title