Haberler

İzmir'deki Sanayicilere Kentsel Dönüşüm Uygulamaları Anlatıldı

İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Yaşacan: "Kentimizin ivedilikle kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var" Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Şahin: "Kent yerleşim...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, İzmir'in ivedilikle kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı olduğunu söyledi.

Yaşacan, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) İkamet Amaçlı Bina ve Çok Amaçlı İnşaat Sanayi Meslek komitelerince düzenlenen "Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve Projeleri" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, çevre projeleri kadar kentsel dönüşüm çalışmalarının da önemli olduğunu belirtti.

"Kentsel dönüşüm konusunda kim taşın altına elini koyuyorsa bu kente hizmet ediyor demektir" diyen Yaşacan, şunları kaydetti:

"Bostanlı'dan vapura binip Göztepe'ye geçtiğimde, şehir plancısı olarak kentin şehir siluetine baktım. Kentimizin ivedilikle kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var. 5 bölge, kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Karabağlar, Narlıdere, Menemen ve Karşıyaka'da riskli bölge ilanları yapıldı. Riskli bina başvurusu ve tespiti işlemlerinde Türkiye genelinde ikinci sıradayız."

Yaşacan, geçmişte sağlıklı yapılaşma olmadığı için bugünkü noktaya gelindiğini belirterek, vatandaşlara şirin görünmek için geçmişteki hataları tekrarlamayacaklarını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Suphi Şahin ise son 1,5 yılda, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili uzlaşı için çalıştıklarını anlatarak, "Kent yerleşim alanlarının yüzde 40'lık kısmı, kaçak ve ruhsatsızdır. Özellikle bu bölgelerde acil dönüşüme ihtiyaç duymaktayız" dedi.

Tamamlanan Kadifekale Projesi kapsamında bin 100 ailenin yeni konutlarına taşındığına işaret eden Şahin, Örnekköy, Bayraklı, Ege Mahallesi, Ballıkuyu, Aktepe, Emrez ve Uzundere'de kentsel dönüşüm uygulamalarını en kısa sürede hayata geçirmek için çalıştıklarını dile getirdi.

EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Dönmez de daha sağlam konutlar ve daha yaşanabilir bir şehir için kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini söyledi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title