Haberler

İzmir'deki Patlama

Buca ilçesinde patlamanın meydana geldiği apartman dairesinde itfaiye, polis ve İzmirgaz ekiplerinin incelemeleri devam ediyor Patlamanın hasarı, gün ışığıyla birlikte gözler önüne çıktı ...

Buca ilçesindeki apartman dairesinde yaşanan patlamayla ilgili inceleme sürdürülürken, daire sahibinin yakınları olaydan birkaç gün önce "gaz kokusu" hissettiklerini, ihbarda bulunmalarının ardından gelen ekiplerin "sorun olmadığını" söylediklerini öne sürdü.

Şirinyer semti İşçievleri mahallesi 365 sokaktaki bir apartmanın zemin katındaki dairede meydana gelen patlama sonrası, itfaiye, polis ve gaz dağıtımını yapan firma ekiplerinin incelemesi sürüyor. Patlamanın nedeni tespit etmeye çalışan ekipler, çevrede yol açtığı hasarın tespiti yönünde de çalışmalarını sürdürüyor.

İnal ailesinin yaşadığı evdeki patlamanın yol açtığı zarar, gün ışıklarıyla birlikte gözler önüne serildi. Patlamanın, meydana geldiği dairenin yanında çevredeki dairelerde ve sokaktaki otomobillerde önemli hasarlara neden olduğu gözlendi.

Hasar tespit çalışmalarını devam ettiren İtfaiye ekipleri, ulaşamadıkları daire sakinlerinin evlerine gelmeleri yönünde anons yaptı. Bazı dairelerde ise kırılan camların yenisiyle değiştirildiği görüldü.

"Gaz kaçağı" ihbarı yapılmış

Patlamanın meydana geldiği dairede yaralanan Ceyda İnal'ın abisi Ceyhun Şen, aynı apartmanda kendisinin ve annesinin de dairesinin bulunduğunu bildirdi. Şen, son günlerde "gaz kokusu" hissettiklerini bunun üzerine yetkililere durumu bildirdiklerini ifade ederek, "Ekipler gelip 'bir şey yok' diyerek geri gitti. Ardından daire içerisindeki sistemi kuran mühendislik firmasına 3 kez telefonla durumu bildirerek kontrolünü istedik, onlar ise hiç gelmedi. Hemen arkasından da bu olay yaşandı" diye konuştu.

Şen, kardeşi Ceyda İnal (26) ve kocası Fatih İnal'ın vücutlarında oluşan birinci derece yanık nedeniyle Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüğünü, 14 aylık bebekleri Ayaz'ın ise patlamayla kafatasında çatlak ve ödem oluştuğunu, bakımına hastanede devam edildiğini belirtti.

Şen, gaz dağıtım firması ile mühendislik firmasında şikayetçi olacaklarını söyledi.

Öte yandan hastanede tedavi altında tutulan Ceyda-Fatih İnal çifti ile bebekleri Ayaz'ın sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Ceyhun Şen Şirinyer Buca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title