Haberler

İzmir'deki Okulda Taciz İddiasına İlişkin Dava

İzmir'in Menderes ilçesinde 2 yıl önce yaşları 6 ile 11 arasındaki 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izlettiği ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan emekli öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Adil Ş. (66) ve avukatı Atilla Ertekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi sorumlusu avukat Nuriye Kadan, İstanbul ve Mersin barolarının temsilcileri, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi ve CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile ihbarda bulunan öğretmen Saadet Özkan katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları, barolar, dernekler, Eğitim-Sen ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, davaya müdahillik talebinde bulundu.

Bakanlık avukatı Pınar Melli, Ş.Y'nin (13) psikolojik sorunlarının devam ettiğini, mağdur çocuklara danışmanlık, sağlık ve eğitim desteği vermek için mahkeme kararı aldıklarını söyledi.

Bakanlık avukatı Hülya Yazar Günay da sanığın daha önceki beyanlarında mağdurlara birçok kez tokat attığına yönelik ifadeleri nedeniyle de cezalandırılmasını talep etti.

Avukatlar, daha önceki duruşmalarda dinlenilen mağdur Ş.Y'nin yeniden dinlenmesi için talepte bulundu.

Sanık avukatı Atilla Ertekin ise davanın "kapalı kapılar ardında" yapılmasını istemediklerini, sadece "adil yargılama" talep ettiklerini söyledi.

Bazı avukatların yargılama tamamlanmadan "yargıya vardıklarını" savunan Ertekin, daha önceki heyetin çocukları dinlediğini ve o esnada sadece sanığın salonun dışına çıkarıldığını, ifadelerin de CD'ye kaydedildiğini belirtti. Ertekin, "Şimdi de sanık dışarı çıkarılabilir, salondakiler kalabilir." ifadesini kullandı.

Katılma taleplerinin tümünün kabul edilmesini isteyen Ertekin, "Ancak bu taleplerde sürekli insan haklarından bahsedildi. Müvekkilim adeta söz konusu suçu işlemiş gibi beyanlarda bulunuldu. Müvekkilimi aslanların önüne atıp yem edelim, olsun bitsin. Oysa dava devam etmektedir, mahkeme tarafından karar verilmemiştir." diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Bekir Yurtseven, mağdur Ş.Y'nin 13 yaşında olduğunu ve travma yaşadığını dile getirerek, kalabalık karşısında ifade vermesinin mümkün olmadığını söyledi.

Yurtseven, mağdur Ş.Y'nin psikolog eşliğinde SEGBİS sistemiyle ifadesinin alınmasına ve birkaç avukat dışında salonda bulunan dinleyicilerin dışarı çıkarılmasına karar verdi.

Bazı avukatların salondan çıkmak istememesi üzerine Yurtseven, "Kalabalık olmasın. Birkaç avukat kalsın. 'Çocuk etkilenmesin' diye biz bile cübbemizi çıkaracağız." dedi.

Milletvekilleri, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve sanık avukatlarının da arasında bulunduğu az sayıda avukat haricindekiler mahkeme salonundan çıkarıldı.

Mahkeme heyeti, mağdur Ş.Y'nin ifadesinin alınmasının ardından sanığın tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Basın açıklaması

Duruşma öncesi bazı sivil toplum kuruluşları da İzmir Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, grup adına yaptığı açıklamada, sanığa verilecek ağır cezanın gelecekte bu tür olayların önünü almak için emsal olması ve adaletin sağlanması açısından önem taşıdığını belirterek, mağdur çocukların yanında olacaklarını söyledi.

"Masum çocukların değil, sapıkların utanç içinde yaşayacağı bir dünya için kamuoyunun bu davayla ilgili teyakkuz halinde olmasını istiyoruz, sapıkların çocukların bedenlerinden ellerini çekene kadar herkesi mücadeleye ortak olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullanan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bizler, toplumun en kırılgan kesimi olan kadın ve çocuğa karşı her türlü şiddetin kabul edilemez olduğuna inanan sivil toplum kuruluşu olarak diyoruz ki: İstismar felakettir. İstismarın, çocuğun bedenine, o bedenin parçası ruhuna, iç dünyasına, psikolojisine ve geleceğine yapılan saldırı olduğunu haykırıyoruz."

KESK sözcüsü Şenay Akyol da cinsel istismara karşı sessiz kalmadıklarını ve kalmayacaklarını, çocukların ve ailelerinin yanında olduklarını, sanığın hak ettiği cezayı alması için davanın takipçisi olacaklarını anlattı.

Grup, taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlarla tepki gösterdi.

Olay

17 Mayıs 2014'te jandarmaya gelen telefon ihbarında, Sancaklı Mahallesi'ndeki okulda 20 yıldır öğretmen ve vekil müdürlük yapan Adil Ş'nin 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izletip, cinsel istismarda bulunduğu öne sürülmüş, 6 ile 11 yaşları arasındaki öğrencilerin psikolog eşliğinde ifadeleri alınmıştı.

Suçlamaları reddeden Adil Ş. tutuklanmış, hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Geçen yıl 15 Ekim'deki duruşmada Nilüfer Öncel başkanlığındaki mahkeme heyeti, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve tutukluluk süresini dikkate alarak, sanığın oy birliğiyle tahliyesine karar vermişti.

Bitme aşamasında olan dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özcan'ın, BİMER'e şikayetiyle tekrar kamuoyunun gündemine gelmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Menderes Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title