Haberler

İzmir'deki Kadın Cinayeti Davası

İzmir'in Bornova ilçesinde, eşinin kuzeni Duygu Şen'i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir'in Bornova ilçesinde, eşinin kuzeni Duygu Şen'i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık İ.B, Duygu Şen'in eşi Efe Şen ve kardeşi Abdi Ferhat Kırtaş ile her iki tarafın avukatları katıldı.

Cinayet zanlısı İ.B, mazereti nedeniyle duruşmaya katılamayan avukatı Nuray Yumuşaker'in huzurunda savunma yapacağını belirterek, savunma vermek istemediğini belirtti.

Duygu Şen'in ailesinin avukatı Deniz Uluköse Ceylan ise "Sanık geçen celse de savunmasını vermemişti. Bu celse de yeniden aynı avukat huzurunda savunma vermek için süre istiyor. Yargılamanın uzamaması için talebin reddine karar verilerek sanığın savunması alınsın." dedi.

Sanığın diğer avukatları ise İ.B'nin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, sanığın cezai ehliyeti olup olmadığı hususunda dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasına karar vererek duruşmayı 9 Eylül'e erteledi.

Bu arada, duruşma sonrasında adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adına açıklama yapan Sanem Deniz Kural, sanığın sürekli susma hakkını kullanarak adaleti geciktirdiğini dile getirerek, davanın bir an önce sonuçlanmasını istedi.

Duygu Şen'in halası Rahime Arıcı ise sanığın en ağır cezayı almasını istediklerini belirterek, "Müebbet cezası alsın. Bizim çocuğumuzu yaktı, Allah da onu yaksın. Mahkemenin uzamasını istemiyoruz. Sonuç en kısa zamanda açıklansın" dedi.

-Olay

Duygu Şen (26), 4 Ocak 2016 tarihinde Bornova'daki evinin salonunda boğazından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuş, olayın zanlısı olarak tutuklanan İ.B (26), suçunu itiraf etmişti.

Sanık hakkında "yağma, bir suçu gizlemek ve yakalanmamak amacıyla öldürme" suçlamalarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Sanem Deniz Duygu Şen Bornova İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title