Haberler

İzmir'deki Hırsızlık İddiası: 1 Tutuklama

Güncelleme:

İzmir'in Alsancak semtindeki işyerlerinde hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı.

Alsancak semtindeki işyerlerinde hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Alsancak semti 1484 sokakta bulunan inşaat dekorasyon ofisi ile emlak ofisinde meydana gelen hırsızlık olayının ardından çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, keser yardımıyla açıldıktan sonra içerisinden 20 bin lira nakit paranın alındığı çelik kasayı Basmane semtinde metruk bir binada buldu.

Kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelilerin kiralık olduğu belirlenen otomobille kaçış yönlerini belirledi. Gürçeşme semtinde bir eve düzenlediği operasyonda şüpheli Ö.K, B.K ve M.A'yı gözaltına aldı. Şüphelilerin üst aramasında ise 6 uyuşturucu hap ele geçirildi.

Hırsızların çaldığı iddia edilen 20 bin lira, LCD televizyon ve 2 bilgisayar monitörü işyeri sahibine teslim edildi.

Yapılan incelemede şüpheli Ö.K ve B.K'nın aynı bölgede başka hırsızlık olaylarına da karıştıkları belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlan şüphelilerden Ö.K. sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, diğer 2 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Alsancak semtinde 13 Aralık'ta meydana gelen olayda bir işyerinin kapısını zorlayarak açan hırsızlar, içerideki güvenlik kamerasının yönünü değiştirdikten sonra içerideki çelik kasa ile birlikte LCD televizyon ve 2 bilgisayar monitörünü de alarak kaçmıştı. Yaşanan hırsızlık olayının görüntüsü ve şüphelilerin rahat tavırları güvenlik kamerasınca kaydedilmişti.

Olaydan sonra işyeri sahibi emekli astsubay Mehmet Ali Yücel, Alsancak semtinde özellikle Kıbrıs Şehirleri Caddesi civarındaki hırsızlık olaylarında son günlerde artış yaşandığını öne sürerek tadbir alınmasını istemişti. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Hırsızlık Büro Amirliği İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title