Haberler

İzmir'deki "Hastane" Operasyonu Davası

İzmir'de aralarında Ergenekon davasının sanığı İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu öne sürülen iş adamı Ahmet Memiş'in de bulunduğu 4'ü tutuklu 3'ü müşteki sanık 46 kişinin yargılanmasına devam edildi Davada tutuklu sanıkların tümü tahliye edildi

İzmir'de aralarında Ergenekon davasının sanığı İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu öne sürülen iş adamı Ahmet Memiş'in de bulunduğu 4'ü tutuklu 3'ü müşteki sanık toplam 46 kişinin yargılanmasına devam edildi. Davada tutuklu sanıkların tümü tahliye edildi.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar iş adamı Ahmet Memiş, Güven Aslan, Kazım Yetgin, Cevdet Kayalar ile müşteki sanıkların ve tutuksuz sanıkların bazıları ve avukatlar katıldı.

Duruşmada, beklenen bazı evrakların gelmediği bildirildi.

Avukatların, tutuklu sanıkların tahliyesi taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, sanıklar Ahmet Memiş, Güven Aslan, Kazım Yetgin ve Cevdet Kayalar'ın tahliyesine karar verdi.

Heyet, eksik evrakların tamamlanması ve dinlenmeyen tanıkların ifadelerinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- "Hastane" Operasyonu

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 2010 yılı Mart ayında yürütülen soruşturma kapsamında 10 ilde 40 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, aralarında "Ergenekon" davasının sanığı İbrahim Şahin ile bağlantılı olduğu öne sürülen iş adamı Ahmet Memiş'in yanı sıra Alsancak Diş Hastanesi Başhekimi Ali Şahinoğlu, Alsancak Diş Hastanesi Müdürü Celal Ünal, Ege Üniversitesi Hastanesi Müdürü Nevzat Kaya, "Ergenekon" davası sanıklarından emekli albay Levent Göktaş'ın sahibi olduğu güvenlik firmasının ortaklarından emekli astsubay İbrahim Gülmez, genel müdürü Ufuk Sever'in bulunduğu şüphelilerin ev ve iş yerlerinde 2 el bombası, 3 tabanca, kalaşnikof parçaları, çok sayıda fişek, üzerinde kamera bulunan saat ve anahtarlık, 7'si dizüstü 13 bilgisayar, hançer, tüfek dürbünü, telsiz ele geçirilmişti.

"İhaleye fesat karıştırma, yaralama, şantaj ve baskı kurma" gibi çok sayıda suça karıştığı belirlenen şüphelilerin borçlu iş adamlarının ailelerini silahla tehdit ettikleri ileri sürülmüş, ayrıca bir iş adamının boşanmak üzere olduğu eşini izleyip arkadaşıyla fotoğraflarını çektikleri, tehdit ettikleri, iş adamının da bu fotoğrafları çocuklarının velayetini almak, tazminat ve nafaka ödememek için kullandığı iddia edilmişti. Sanıkların Ege Üniversitesi ve Alsancak Diş Hastanesindeki ihaleleri kendilerine yakın firmaların almasını, bunun gerçekleşmemesi durumunda ihalenin iptal edilmesini sağladıkları belirtilmişti.

Cumhuriyet savcısı Mehmet Sait Demiröz tarafından hazırlanan iddianame, 14'ü tutuklu 46 sanık hakkında "silahlı suç örgütü kurma", "rüşvet", "ihaleye fesat karıştırma", "dolandırıcılık", "hürriyeti tahdit", "şantaj", "kişisel özel verileri kaydetme" suçlarından dava açılmış, davalar sürerken 10 kişi tahliye edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Şahin Ahmet Memiş İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title