Haberler

İzmir'deki Gezi Parkı Odaklı Eylemler

Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında İzmir Kordonboyu'nda bir kızın saçını çekip copla vurdukları iddia edilen 2 polis memuru, "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla 1 ile 3 yıl arası hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

İzmir 11. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar, İ.G. ve M.K. ile katılmazken avukatları Tolga Yurdakul hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenilen emniyet müdürü Ömer Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"Ben olay günü  emniyet müdürü olarak görevliydim. Göstericilerin aşırıya kaçan hareketlerini bastırmak için bizim destek ekip olarak olay yerine gitmemiz söylendi. Biz grup olarak Basmane Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar ara sokaklardan eylem yapan grubun peşinden geldik. Ben kendi grubumun önünden Birinci Kordon'a giriş yaptım. Daha sonra Gündoğdu Meydanı'na doğru yöneldik. Ben amirimi arayarak durumumu bildirdim. Bana grubumu toplayıp Gündoğdu'dan çık diye  talimat verildi. Bunun üzerine grubumu toparlamaya başladım. Bu sırada sarı lacivert formalı çocuğa bizim memurlarımızın bir şeyler söylediğini gördüm. Memurlara  çocuğu bırakıp, bizim gruba dahil olmalarını söyledim."

Öztürk, daha sonra Gündoğdu Meydanını terk ettiklerini, sanıkların eylemlerini görmediğini belirterek, şöyle devam etti:

"Görseydim müdahale ederdim. Ben onların yanına gelmeden önce bazı olaylar olduysa görmemiş olabilirim. İki sanık, meydana en son giriş yapan kişilerdir. Sanıkların müdahale  ettiği iddia edilen  iki şahsın bizim kovaladığımız grupta eylem yapan kişiler  arasında olup olmadıklarını, bize taş atıp atmadıklarını, ya da küfrettiklerini hatırlamıyorum. Çünkü biz eylem yapan grubun peşinden koşarken bize taşlar atılıyordu. Aramızda 100-150 metre mesafe vardı."

Öztürk, olay günü hiç istirahat edemediklerini, 2 saat uykuyla durduklarını ve çok yorgun olduklarını sözlerine ekledi.

Avukat Tolga Yurdakul, tanığın aleyhte olan beyanlarını kabul etmediklerini, soruşturmanın genişletilmesi talebinin olmadığını, savunmalarını hazırlamak için süre istediklerini söyledi.

Hakim Fulya Doğan Başaran, talepleri kabul ederek duruşmayı erteledi.

-Olay

İzmir'de 2013 yılında Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında, Kondonboyu'nda oturan gençlerle iki polis memuru arasında yaşananların görüntüleri televizyonlara yansımış, bunun üzerine İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişler kask numaralarından kimliklerini belirlediği iki polisi açığa alarak soruşturma açmıştı.

İzmir Barosu, polislerin cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunurken, bakanlığın görevlendirdiği müfettişler de sanık polis memurları hakkında dava açılması için hazırladıkları dosyayı İzmir Valiliği'ne göndermiş, dosya cumhuriyet savcısına iletilmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Gündoğdu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title