Haberler

İzmir'deki Fetö/pdy Davası

İzmir'in Çeşme ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüt adına faaliyet gösterdiği öne sürülen sanıklar hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

İzmir'in Çeşme ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüt adına faaliyet gösterdiği öne sürülen sanıklar hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 10 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz yargılanan sanıklar ve avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) kayda alınan duruşmada mahkeme başkanı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının kapatılan Akyaka ve Akyazılı Vakfı'na yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan tutuklu sanık Mehmet T'nin dosyasının bu davayla birleştirildiğini belirtti.

Sanık Mehmet T, iddianamede kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini ifade ederek, 2013'te hükümet ile FETÖ/PDY arasındaki dershaneler konusundaki tartışmalar nedeniyle kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'ndan (TUSKON) istifa ettiğini ileri sürdü.

O dönemde yaşanan tartışmalardan kafasının karışık olduğunu ileri süren Mehmet T, bazı sivil toplum kuruluşlarında yönetici olması nedeniyle örgütle bağlantı içerisinde yer aldığını öne sürdü.

"Örgütün Türk okulları konusunda, toplum nasıl kandırıldıysa ben de kandırıldım. Aldatıldım." diye beyan veren Mehmet T, tahliye talebini mahkeme heyetine iletti.

"Ege Bölge İmamı ile toplantılar"

Tanık Ü.Ö, kapatılan Şifa Üniversitesi'nde yönetim kurulu üyesi olması nedeniyle sanık Mehmet T'yi tanıdığını söyleyerek, üniversitede çalıştığı odanın yanında bulunan salonda örgütün sözde "Ege bölge imamı" Bekir Baz, iş adamları Ahmet Küçükbay, Abdullah Kavuk ve Mehmet T'nin de katıldığı toplantılar düzenlendiğini ifade etti.

Tanık N.M, KHK ile kapatılan Kanal 35 Televizyonunda ev sahipliğini Küçükbay'ın yaptığı, toplantılara FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan firari iş adamı Ramazan Davulcuoğlu ile eski Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ateş'in de katıldığını söyledi.

Her salı günü yapılan örgüt toplantısının zaman zaman çalıştığı kanalda da yapıldığını dile getiren N.M, yaklaşık 15 kişinin katıldığı toplantılarda örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in kitaplarının okunduğunu bildiğini ifade etti.

Tanık N.M, İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) boş olan yönetim kurulu üyeliği için aday olan ancak seçilemeyen Mehmet T'nin yaptığı bir konuşmada, "Abiler uygun gördü, ben de göreve talip oldum." şeklinde ifade vermesi nedeniyle sanığın örgüt adına hareket ettiğini düşündüğünü iddia etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Operasyon

Ağustos ayında FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, kapatılan Yarımada Yeşeren Ümitler Derneği ile Özel Menba Hacı Vafir Ertan Erkek Öğrenci Yurdu'na düzenlenen operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından 14'ü tutuklu 22 sanık hakkında hazırlanan 16 sayfalık iddianamede, sanıklar hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası istenmişti.

Önceki duruşmada 5 sanık yurt dışı yasağı uygulanarak tahliye edilmiş, başka suçtan tutuklu bulunan Mehmet T'nin bu dosyadan da tutuklanmasına karar verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Akyaka Çeşme Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title