Haberler

İzmir'deki Cinayet Davasında Karar

Evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle bir çocuk annesi Pınar Ünlüer'i pompalı tüfekle öldüren ve bir kadının da yaralanmasına neden olan sanık "ağırlaştırılmış müebbet ve 11 ay hapis" cezasına çarptırıldı Sanığa haksız tahrik ve iyi hal indirimleri uygulanmadı Sanık lehine takınlık yapan 2 kişi hakkında, "yalan tanıklık yapmak" suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Evlilik teklifini reddettiği gerekçesiyle bir çocuk annesi Pınar Ünlüer'i pompalı tüfekle öldüren ve bir kadının da yaralanmasına neden olan sanık ağırlaştırılmış müebbet ve 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, hakkında "tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kasten yaralama ve mala zarar verme" suçlarından da 9 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Okan Ö, vekili Ramazan Ayyıldız, ölen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, avukatı Çağla Deniz Felamur, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Senem Deniz Kural ve avukatları Aysu Yazıcıoğlu Çerçi ve Perihan Çağrışım Kayadelen hazır bulundu.

Ünlüer ailesi ve platform avukatları, sanığa haksız tahrik indirimi ve iyi hal indiriminin uygulanmamasını talep ettiler.

Sanık avukatı cinayetin haksız tahrik altında gerçekleştirdiğini savunurken, sanık Okan Ö. pişman olduğunu, yargılama boyunca mahkemeyi hiçbir zaman oyalamadığını söyleyerek, "vereceğiniz her türlü karara saygılıyım" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Zeynel Çiçek, önceki mütalaasını tekrarl, sanığın cinayeti tasarlayarak işlediğinden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması gerektiğini, olayı haksız tahrik altında yaptığından müebbet hapis cezası verilmesini, ayrıca "kasten yaralama ve mala zarar verme" suçlarından da 9 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Ömer Faruk Ceylan, sanığın maktulü tasarlayarak öldürmesi nedeniyle "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına", kasten yaralama ve mala zarar verme suçlarından da "11 ay hapis cezasına" çarptırılmasına karar verdi.

Haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığını kaydeden Mahkeme Başkanı Caylan, soruşturmanın başından bu yana yargılamayı geciktirecek ve farklı yöne sevk edecek beyanlarda bulunan sanığın, lehinde beyanda bulunan tanıklar temin ettiğinin anlaşıldığını bu nedenle de "takdiri indirime" de yer verilmediğini bildirdi.

Mahkeme heyeti ayrıca, savunma tanıkları olarak mahkemede ifade veren Mustafa Toker ve Serkan Arat hakkında, "yalan tanıklık yapmak" suçundan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer, karara tepkisini mahkeme heyetine "Allah razı olsun" diyerek gösterdi.

Ünlüer ailesinin ve platform avukatları da, indirim hükümlerinin uygulanmaması nedeniyle kararı "tarihi karar" sözleriyle niteledi.

Platform üyelerinin basın açıklaması

Davaya müdahil olan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşma sonrasında adliye önünde "Kadın kardeşlerimiz öldürülmesin" yazılı pankart ve cinayetlerde hayatını kaybeden kadınların fotoğraflarıyla basın açıklaması yaptı.

Baba Zeki Ünlüer, "Çocuğunu kaybeden annenin, babanın nasıl acısı dinmiyorsa, bizimki de dinmedi. Sadece adalet yerini bulmuştur. Hala ciğerim yanıyor, çünkü çocuğum toprak altında. Ağırlaştırılmış müebbet verildi, benim hala içim yanıyor" dedi.

Platformun İzmir temsilcisi Senem Deniz Kural, davada bekledikleri bir karar çıktığını, kadın cinayetlerine hiçbir indirim yapılmamasını talep ettiklerini, bugün verilen kararda da indirim yapılmamasıyla adaletin yerini bulduğunu, bu kararın bütün kadın cinayeti davaları için emsal teşkil edeceğini söyledi.

İzmir'in Gültepe semtinde 3 Aralık 2012 tarihinde çocuğunun okuldan çıkmasını bekleyen Pınar Ünlüer (29), evlenme teklifini reddettiği Okan Ö. tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülmüştü. Açılan ateş sırasında Ezgi Balcı da yaralanmıştı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Çağla Deniz İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title