Haberler

İzmir'deki Cinayet Davası

Bornova ilçesindeki Büyük Park'ta bir kişiyi öldürmek, bir kişiyi de yaralamak suçundan 3 yıldır tutuklu yargılanan sanıklardan dördüne müebbet ve 5 yıl hapis cezası verildi.

Bornova ilçesindeki Büyük Park'ta bir kişiyi öldürmek, bir kişiyi de yaralamak suçundan 3 yıldır tutuklu yargılanan sanıklardan dördüne müebbet ve 5 yıl hapis cezası verildi.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "tasarlayarak adam öldürmek" ve "yaralama" suçundan yargılanan tutuklu sanıklar Erhan G, Murat B, Ercan G, Osman İ, Hamza T. ve tutuksuz sanıklar ile olayda yaralanan Metin Uğurlu ve tarafların avukatları katıldı.

Metin Uğurlu, sanıklardan şikayetçi olduğu ve cezalandırılmalarını istediğini söyledi.

Sanıklar ve avukatları ise daha önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirttiler.

Mahkeme başkanı Ömer Faruk Ceylan, tutuklu sanıkların tümüne "Tasarlayarak adam öldürme" suçundan  önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine karar verildiğini, ancak sanık Osman İ'nin cinayetin tasarlanma aşamasına dahil olduğu için cezasının iyi hal indirimiyle birlikte 12 yıla indirilmesine ve tutuklu kaldığı süre nazara alınarak tahliyesine, diğer 4 sanığın cezalarının da duruşmalardaki iyi halleri nedeniyle müebbet hapse çevrilmesine karar verildiğini açıkladı.

Ceylan, sanıklar Erhan G, Ercan G, Murat B, Aydın A'nın kasten yaralama suçundan 5'er yıl, suça sürüklenen çocuk R.T'nin 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına, diğer sanıkların ise beraatlerine hükmedildiğini bildirdi.

Olay

Bornova'da, 2012 yılı haziran ayında, Erhan G, ablası D.G. (37) ile gönül ilişkisi yaşadığı öne sürülen Özgür Tüzün'le (43)  Büyük Park'ta buluşmuş, ikili ve arkadaşları arasındaki kavgada, bıçaklanan Tüzün, yaşamını yitirirken, yanındaki arkadaşı Metin Uğurlu (40) yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Faruk Ceylan Bornova İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title