Haberler

İzmir'deki Cinayet

Boşanmak istediği eşi Ferdane Çöl'ü bıçaklayarak öldüren Sedat Çöl'ün yargılandığı davada mütalaa veren savcı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve hiçbir indirim uygulanmamasını talep etti.

İzmir'de boşanmak istediği eşi Ferdane Çöl'ü bıçaklayarak öldüren Sedat Çöl'ün yargılandığı davada mütalaa veren savcı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını ve hiçbir indirimin uygulanmamasını talep etti.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "yakın akrabayı kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Sedat Çöl ile tutuksuz sanıklar B.İ, M.Ç. ve İ.M, Ferdane Çöl'ün ailesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Pınar Melli, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir temsilcisi Sanem Deniz Kural katıldı.

Ferdane Çöl'ün ailesi ve müşteki avukatları, sanığa en ağır cezanın verilmesini ve indirim maddeleri uygulanmamasını, diğer sanıkların da azmettirmek suçundan cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, mütalaasında sanık Sedat Çöl'ün eşini 10 yerinden bıçaklayarak öldürdüğünü, sanığın suç işlemeye tahrik edecek bir davranışın tespit edilmediğini, bu nedenle "eşini kasten öldürme" suçunu işlediğini belirterek hiçbir indirim maddesi uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Savcı, tutuksuz yargılanan diğer 6 sanığın ise "Kasten öldürmeye azmettirme işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeterli somut delil elde edilemediğinden" beraatlerini istedi.

Sanık Sedat Çöl, mütalaaya karşı savunmasında, "Olayı hatırlamıyorum. Rahatsızım, daha önce de beyanda bulunmuştum. Ekleyecek bir hususum yok" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına hükmederek, duruşmayı karar için eylül ayına erteledi.

-Platformun basın açıklaması

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna üye bir grup, duruşma öncesinde öldürülen Ferdane Çöl'ün babası Fikret Maviş, annesi Suna Maviş, kızkardeşi Birdane Çağan ile çocukları cinayete kurban giden diğer ailelerin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Platform üyesi Lerzan Cide, hükümetin kadın cinayetlerinde caydırıcı cezaların getirileceğine dair sözler vermesine rağmen yeni yargı paketinde kadının adının bile geçmediğini savunarak, "Kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yasalaştıracağı sözünü veren AKP, sözünü tutmadığı gibi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kadın cinayetlerini görmezden gelen bu paketi onayladı" dedi.

Platform Sözcüsü Sanem Deniz Kural, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe İslam'ın "koruma altında öldürülen herhangi bir kadının olmadığı" yönündeki beyanının gerçekleri yansıtmadığını ileri sürerek Ferdane Çöl'ün ve cinayete kurban giden birçok kadının koruma altındayken öldürüldüğünü savundu.

İki oğluyla birlikte basın açıklamasına katılan Ferdane Çöl'ün ablası Birdane Çağan, sanığa indirim maddelerinin uygulanmamasını olumlu bulduklarını ancak diğer sanıkların da azmettirme suçundan cezalandırılmasını beklediklerini belirtti.

-Olayın geçmişi

Bornova ilçesinde 13 Ekim 2011'de Ferdane Çöl, boşanmak istediği eşi Sedat Çöl tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sedat Çöl hakkında "kasten adam öldürmek", tutuksuz sanıklar C.İ, B.İ, A.D, H.M, İ.M. ile "suça sürüklenen çocuk", M.Ç hakkında da "azmettirme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Sanem Deniz İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title