Haberler

İzmir'deki Cezaevi Müdürüne Silahlı Saldırı

İzmir 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun eski müdürü Ayhan Çapacı'nın silahlı saldırıya uğraması olayının azmettiricisi olduğu iddia edilen Alaettin Çakıcı'nın da aral...

İzmir 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun eski müdürü Ayhan Çapacı'nın silahlı saldırıya uğraması olayının azmettiricisi olduğu iddia edilen Alaettin Çakıcı'nın da aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka suçtan hükümlü sanıklar Alaettin Çakıcı, yeğeni Adem Çakıcı ile eski avukatı Mehmet Barış Yaya ve tetikçi olduğu öne sürülen Ferhat Oto ve avukatları katıldı. Adliye içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, duruşmayı izleyenler tek tek üst araması yapıldıktan sonra salona alındı.

Adana F Tipi Cezaevinden güvenlik önlemleri altında uçakla İzmir'e getirilen sanık Çakıcı'nın, duruşma salonuna getirildiği sırada bazı izleyicilerin ayağa kalktığı gözlendi.

Yaklaşık 3 saat savunma yapan Çakıcı, Mahkeme Başkanı Kemal Göker'in mesleği ve aylık gelirini sorması üzerine, inşaat malzemeleri işi yaptığını ve aylık gelirinin 60-70 bin dolar civarında olduğunu söyledi.

Çakıcı, hiç kimseye Ayhan Çapacı'nın öldürülmesine dair talimat vermediğini, bu yöndeki suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Çakıcı, cezaevinde psikolojik baskı uygulandığını, cezaevi müdürünün sağlık dosyasına bakmasına bile izin vermediğini, 90 yaşındaki annesinin durumunun ağırlaşması üzerine müdüre, "Ben tahliye istemiyorum, ölmeden anamı son bir defa göreyim" dediğini, fakat bunun yerine getirilmediğini, bu olay nedeniyle bir kez daha kalp krizi geçirdiğini iddia etti.

Tedavisinin yapılması için Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilme talebini ilettiğini ancak bunun da gerçekleştirilmediğini savunan Çakıcı, "Bunun üzerine, 'Öldürün beni. Eğer beni öldüremezsen, ben seni toprağa gömeceğim' dediğim. 'Ben devletim, emrediyorum, bunu içeriye koyun' dedi. 'Ben de devletin suç işlemiş bir vatandaşıyım' dedim. Arkasında biri ona güç mü vermiş acaba, hemşehrisi mi güç vermiş? Ben onlardan güçlüyüm, benim sahibim Allah" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Göker'in sorusu üzerine Çakıcı, cezaevi müdürünün şikayetinden neden vazgeçtiğini bilmediğini söyledi. Alaettin Çakıcı, "Beni İmralı'ya gönderin, bunu talep ediyorum" dedi.

Sanık Adem Çakıcı ise cezaevinde bulunduğu süre boyunca amcası Alaettin Çakıcı ile irtibatının olmadığını, kendisine herhangi bir talimat verilmediğini, kimsenin vurulması ya da öldürülmesi konusunda talimat vermediğini ifade etti.

Çakıcı, Alaettin Çakıcı'nın cezaevi müdürüne bağırma seslerinin yankı nedeniyle bulunduğu koğuşa da geldiğini ve bu sesleri duyduğunu kaydetti. Sanık Ferhat Oto da üzerine atılı suçlamaları reddetti ve tahliyesini talep etti.

İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda infaz koruma memuru olarak çalışan tanık Yıldırım Kemal Pervane, içinde iki kişinin bulunduğu bir aracın camından ateş edildiğini gördüğünü, araçta sanık Ferhat Oto'nun bulunmadığını, şahıslar istemeleri halinde Çapacı'ya daha fazla ateş edebileceklerini söyledi.

Aynı kurumda aynı görevde bulunan tanık Muzaffer Kazal da Çakıcı ile cezaevi müdürü arasında yaşananlara dair tutanağın olaydan üç gün sonra tutulduğunu, Çakıcı'nın "Üç kez kalp krizi geçirttin, beni öldürmeye mi çalışıyorsun?" sözlerini duyduğunu fakat tutanakta yazılı olan "Ya beni öldür ya da ben seni öldüreceğim, sen ölüme hazır ol müdür bey" sözlerini duymadığını bildirdi.

İnfaz koruma memuru tanık Bayram Şahin de Çakıcı'nın tehdit içerikli sözlerini işitmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, sanık Mehmet Barış Yaya'nın yakalanması ve duruşmaya gelmeyen tanıkların dinlenmesine karar verip duruşmayı erteledi.

-Olay

İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ayhan Çapacı'ya, 25 Mayıs 2013 günü cezaevi kampüsü içinde bulunan lojmana doğru giderken kimliği belirsiz kişilerin içerisinde bulunduğu otomobilden 3 kez ateş edilmiş, elinden yaralanan Ayhan Çapacı hastanede tedavi altına alınırken, saldırganlar kaçmıştı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Ferhat Oto daha sonra tutuklanırken, Çakıcı'nın eski avukatı Mehmet Barış Yaya hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Olaydan sonra Alaettin Çakıcı Adana F Tipi Cezaevi'ne sevk edilmiş, 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ayhan Çapacı da Ankara Eğitim Merkezi'ne öğretim görevlisi olarak tayin edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Barış İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title