Haberler

İzmir'deki Berkin Eylemine Polis Müdahale Etti

Güncelleme:

İzmir'de Berkin Elvan için düzenlenen eylemde çöp konteynırları ve taşlarla barikat kuran eylemcilere polis biber gazıyla müdahale etti.

İZMİR (İHA) – İzmir'de Berkin Elvan için düzenlenen eylemde çöp konteynırları ve kaldırımlardan sökülen taşlarla barikat kuran eylemcilere polis biber gazıyla müdahale etti.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan kalabalık oturma eylemi yaparak caddeye karanfiller bıraktı, mumlar yaktı. Toplanmanın ardından başlayan yürüyüşe CHP, TKP, İşçi Partisi örgütlerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bazı CHP milletvekilleri de destek verdi. Kalabalık Talatpaşa Caddesi'nden Basmane'ye doğru yürümeye başladı. Kalabalık Cumhuriyet Meydanı'na ulaştığı sırada polis barikatı il karşılaştı. Dağılmaları yönünde uyarı yapılan kalabalığa polis tazyikli suyla kitleye müdahale etti. Bir grup yeniden Basmane yönüne polis setinin olduğu yere hareket ederken, diğer grup Gündoğdu Meydanı'nda hükümete karşı protestolarını sürdürdü.

Gruplardan birisi Kıbrıs Şehitleri'ne doğru yönelirken polisin kovalamacası devam etti. Bu sırada eylemciler çevredeki araçlardan ve sokak başlarında da çöp konteynırları ve kaldırımlardan sökülen taşlar, çiçekliklerle barikatlar kurdu ve zaman zaman da ateşe verdi. Olaylar sırasında eylemciler biber gazı ve tazyikli su kullanan polislere havai fişekle karşılık verdi. Polis çevreye zarar vermeye çalışan ve TOMA'ları taşlayan eylemcileri gözaltına aldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kıbrıs Şehitleri Caddesi İşçi Partisi Berkin Elvan İzmir Politika Güncel Haberler

title