Haberler

İzmir'de Ygs Heyecanı

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00'da başladı. İzmir'de sınava giren adaylar da aileler de aynı heyecanı yaşarken, sınava ehliyet belgesi ile girmeye çalışan bir aday sınava alınmadı.

YGS'nin birinci aşaması, bugün 10.00'da başladı. Saat 12.40'a kadar sürecek olan sınavda adaylar; Türkçe testi, Sosyal Bilimler testi, Temel Matematik testi ve Fen Bilimleri testi olmak üzere dört bölümdeki sorulara cevap verecek. Her bölümde 40 sorunun sorulurken, toplamda 160 soru cevaplanmış olacak. İzmir'de, YGS'ye girecek üniversite adayları için ek ulaşım seferleri konuldu. ESHOT Genel Müdürlüğü, sınav yoğunluğunun yaşanacağı hatlara 100 ek otobüs koydu. Sadece hafta içi çalışan 290, 390 ve 690 numaralı hatlar da sınav günü hizmet vermeye devam etti. 10 dakikada bir gelen İZBAN seferleri de 5 dakikada bir istasyona gelerek adaylara hizmet verdi. İZDENİZ ise iskelelerde bulunduracağı yedek gemilerle oluşabilecek yoğunluğa karşı önlemlerini aldı.

SINAVA ALINMADI

Sınava ehliyet belgesi ile girmeye çalışan ancak sadece nüfus cüzdanı ile girilebileceğini öğrenen Ahmet Zeki Çelebi isimli aday, "Yukarıda görevliler ehliyet belgesi ile kabul edemeyeceklerini söylediler. Beni biraz beklettiler ve sonrasında ehliyetle sınava alamayacaklarını söylediler. Belgede ehliyetle sınava girilemeyeceği yazıyormuş ama ben dikkat etmedim. Ehliyet belgesi, Türkiye'nin her yerinde geçerli bir belge ama kabul etmiyorlar. Sadece nüfus cüzdanı ile girilebiliyormuş. Belgedeki yazılar küçük olduğu için dikkat etmedim. Kimliğimi yetiştirebilirlerse sınava gireceğim. Yetiştiremezlerse bir senemiz kayıp olacak. 15-20 dakikam kaldı" diye konuştu. Çelebi, ailesinin nüfus cüzdanını yetiştirememesi nedeniyle sınava alınmadı.

"TECRÜBE OLSUN DİYE GİRİYORUM"

Sınav nedeniyle heyecanlı olmadığını, Muğla Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde okumaya devam ederken şansını bir daha denemek istediğini belirten Evren Karakelleci, "Tercih yapacağımı sanmıyorum ama tecrübe olsun diye arkadaşlarımla bir kez daha sınava girmeye karar verdik. Bölümümden memnunum ama yüksek puan alırsam İzmir'e geçiş yapabilirim" dedi.

Büyük oğlu üniversitede okuyan ve küçük oğlunu sınav heyecanına ortak olan Aysel Tonga, şunları söyledi:

"İnşallah istediği bölüme girer. Çocuklar heyecanlı, aileler onlardan daha heyecanlı. Çocukların işi çok zor. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Yaşı gereği şu aralar oğluma pek bir şey söylenmiyor. Anneden çok babayla daha çok konuşuyor. Hiçbir şey söylemedim. Girerken öpmedim bile. Baskı da, üstüne düşme de yok. Elinden geleni yapacağından eminim."

AİLELERDEN SINAV PİKNİĞİ

Adaylar sınavda ter dökerken, bazı aileler dua etti, bazı aileler ise piknik yaptı. Yeğenine destek vermek için sınavın yapıldığı okula geldiğini kaydeden Gülay Balcıoğlu, "Tüm sınava girenler için bahçede dua ediyorum. Herkes okusun" derken, sülalede okuyacak olan ilk kişi olan torunu için sınav heyecanı yaşayan Avni Acar, "Torunum sıvana girecek. Oturacak yer olmayınca yere kilim serdik, hep beraber oturuyoruz. Torunumuz, sülalede okuyacak ilk kişi olduğundan bizim için çok değerli. GATA Hemşirelik okumasını istiyor. İnşallah kazanır" dedi. Oğulları sınava giren Şennur Kurnaz ve Kadir Kurnaz, okulun bahçesine masa ve portatif sandalye kurarak piknik yaptı. Kurnaz ailesi, "Sınav keyfi yapıyoruz. Heyecan anlatılacak bir şey değil. Sabah erkenden kalktık. Onu beklerken kahvaltı yapıyoruz. Allah herkesin çocuğunu başarılı eylesin. Nasip olursa işletme okumasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çelebi İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title