Haberler

İzmir'de yeni toplu ulaşım düzenlemesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan bir grup, 29 Haziran'dan itibaren uygulanan yeni toplu ulaşım sistemini protesto etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan bir grup, 29 Haziran'dan itibaren uygulanan yeni toplu ulaşım sistemini protesto etti.

Grup adına basın açıklaması yapan İşçi Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Senger, aktarma esaslı ulaşım sistemi kapsamında Gümrük ve Basmane istasyonlarının kaldırıldığını, tek otobüsle kentin birçok bölgesine ulaşım imkanının kalmadığını söyledi.

Dünyanın hiçbir kentinde insanları mağdur etmek için ulaşım düzenlemesi yapılamayacağını kaydeden Senger, "Yıllardır İzmirliler'in bildiği otobüs seferleri iptal edildi. İzmir sokakları bomboş. İnsanlar korkusundan evden dışarı çıkamıyor. Evlerinden çıkanlar turist gibi elinde rehberle dolaşıyor" dedi.

Düzenlemenin devrim değil, İzmirliler'e yapılmış bir karşı devrim olduğunu iddia eden Senger, 3 otobüsle evine ulaşmak zorunda kalan öğrenci, engelli ve yaşlıların mağdur olduğunu ifade etti.

Ulaşım hizmetinin artık sadece İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun işine yaradığını da öne süren Senger, "Makam aracıyla 10 dakikada evinden belediyeye geliyordur çünkü artık sokaklarda otobüs yok. İzmir'i kaybetmek için çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemenin iptal edilmesi gerektiğini de kaydeden Özgür Senger, bu amaçla imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

"Aziz bizimle otobüse binsene" sloganları atan grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

-Yeni toplu ulaşım düzenlemesi

Kaynak: AA / Güncel

İşçi Partisi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title