Haberler

İzmir'de Yat ve Tekne Fuarı Açıldı

Boat İZMİR – 2'nci Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı, Kültüpark'taki İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle açıldı.

Boat İZMİR – 2'nci Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı, Kültüpark'taki İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen törenle açıldı.

11 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek olan, 15 bin metrekare alanda, 156 firmanın katıldığı fuarın açılışına, İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Derneği Başkan Vekili Fatih Yağınlı, Deniz Endüstürisi ve Denizciliği Geliştirme Derneği ile Yat ve Tekne Endüstrisi Federasyon Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan katıldı.

BOAT İZMİR - 2'nci Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir'in başlıca özelliğinin bir körfez kenti kimliği taşıması olduğunu belirterek, "Adı Latince'de 'gelin' anlamındaki Nif Dağı ile çevrelenen, Victor Hugo'nun prensese benzettiği İzmir'e 'Gelinlik Fuarı' nasıl yakışıyorsa, deniz ve liman kenti olması nedeniyle bu fuar da o kadar yakışıyor" diye konuştu. Aydoğan, denizciliğin Türkiye'de ve dünyada önü kesilemeyecek 2-3 sektörden biri olduğunu vurgulayarak, Gaziemir'de yapımı süren yeni fuar kompleksiyle birlikte çok daha geniş katılımlı fuarlar düzenlenebileceğini söyledi.

BAYRAK ELEŞTİRİSİ

Deniz Endüstürisi ve Denizciliği Geliştirme Derneği ile Yat ve Tekne Endüstrisi Federasyon Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu, ülke olarak kişi başına düşen tekne adedi ve tekne sayısında dünyadaki birçok ülkenin gerisinde olduğumuzu söyledi. Gemi ve yatlardaki vergileri eleştiren Sirkecioğlu, Türk bayrağından vergi alınırken başka ülke bayrağından alınmamasını haksızlık olarak niteledi. Pırlanta'da ÖTV'nin sıfır olmasına karşın, gemiye Türk bayrağı çekmek için yüzde 8 ÖTV, yüzde 18 KDV olmak üzere toplamda yüzde 27.4 vergi ödendiğini belirten Sirkecioğlu, "ABD bayrağını çeken yat hiç vergi ödemezken Türk bayrağı çeken adeta cezalandırılıyor. Bunun önlenmesi, hatta Türk bayrağını çekmenin teşvik edilmesi gerek" dedi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk de Aliağa Çaltıdere'de kurulacak Yat ve Tekne İmalatı Bölgesi için kooperatif çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Açılış törenin ardından Başkan Vekili Aydoğan ve davetliler fuarı gezerek sergilenen tekne ve yatları inceledi.

FİNLANDİYA'DAN AVUSTRALYA'YA 156 FİRMA

Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı'na yurt içinden çok sayıda firmayla birlikte A.B.D, Almanya, Avustralya, Avusturya, İngiltere, Çin, Finlandiya, Fransa, Güney Kore, Hırvatistan, Hollanda, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Meksika, Norveç, Tayvan, Ukrayna ve Yunanistan'dan 156 firma katılıyor. Lüks ve pahalı tekne ve yatların yanı sıra her keseye uygun teknelerin de sergilendiği BOAT İZMİR Fuarı kapsamında kapsamında İZFAŞ ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi işbirliği ile DTO Atatürk Kupası Optimist Takım Yelken Yarışları gerçekleştirilecek. Fuar süresince organize edilecek panel ve sergiler BOAT İZMİR'e farklı bir boyut kazandıracak. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Öztürk Aydoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title