Haberler

İzmir'de Yasa Dışı Avcılıkla Mücadele

Sahil Güvenlik ekiplerinin İzmir Körfezi'nde yasa dışı faaliyetlere yönelik denetimlerini sürdürdüğü bildirildi.

Sahil Güvenlik ekiplerinin İzmir Körfezi'nde yasa dışı faaliyetlere yönelik denetimlerini sürdürdüğü bildirildi.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, yasa dışı avcılığın daha fazla yapıldığı gece saatlerinde, İzmir Körfezi'nde Konak, Göztepe, Üçkuyular, Karşıyaka, Bostanlı, Mavişehir, İnciraltı, Yenikale Geçidi, Narlıdere, Güzelbahçe, Uzunada, Menteş, Urla ve Mordoğan bölgeleri karadan ve denizden kontrol edildi.

Kontrollerde, Çamaltı Tuzlası açıklarında bir balık nakliye gemisi eksik evrak ve gerekli şartları taşımaması nedeniyle yasal işlemlerin uygulanması maksadıyla İzmir Liman Başkanlığına sevk edildi.

İnciraltı önlerinde isimsiz bir teknede yapılan kontrollerde ise bağlama kütüğünü ibraz etmediği, tekne adını başaltının her iki yanına yazmadığı, gemi trafik hattında su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edildi. Tekneye 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında 2 bin 226 lira para cezası verildi.

Balçova önlerinde özel bir teknede yapılan kontrollerde de, yangın söndürücü sertifikası, gemi adamı belgesi ve ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yaptığı tespit edilerek teknedeki 3 kişiye 3 bin 339 lira idari para cezası uygulandı.

Her türlü yasa dışı faaliyetin önlenmesi adına Sahil Güvenlik unsurlarının 7/24 esasına göre kontrol ve denetimlerini sürdürdüğü bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Narlıdere Karşıyaka Konak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title