Haberler

İzmir'de Yapımı Süren Statlar

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "2014'te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatı ile açılan Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalesinin iptaline ilişkin dava sonuçlandı ve büyükşehir temyiz yolu açık olmak üzere davayı kazanmış oldu" ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "2014'te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatı ile açılan Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalesinin iptaline ilişkin dava sonuçlandı ve büyükşehir temyiz yolu açık olmak üzere davayı kazanmış oldu" ifadelerini kullandı.

Dağ, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir'in gerek futbolda gerekse de diğer spor dallarında daha başarılı olması ve bu şehrin şampiyonluklarla anılması için tüm milletvekilleri ve yerel yöneticilerle mücadele ettiklerini belirtti.

Bu doğrultuda İzmir'e yeni statlar kazandırmak için 2014'te ihale yaptıklarını hatırlatan Dağ, açıklamada şunları kaydetti:

"2014'te İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatı ile açılan Karşıyaka ve Göztepe stadının ihalesinin iptaline ilişkin dava sonuçlandı ve büyükşehir temyiz yolu açık olmak üzere davayı kazanmış oldu. Karar sonrası belediye bu başarısını kutlarken, Karşıyakalıların tarihi statlarına kavuşması ve kulübün buradan elde edeceği gelir de ertelenmiş oldu. Her fırsatta dile getirdiğimiz ama asla karşılık bulamadığımız 'Söz konusu İzmir'e hizmet ise gerisi teferruattır' yaklaşımı ne acı ki yine karşılıksız kaldı."

Dağ, her türlü engellemelere rağmen Karşıyaka ve Göztepe'nin hak ettiği ve kulüplerin de kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak, statlarının tamamlanacağını belirterek, "Hizmetlerin engellenmesi için dava üstüne dava açan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, o stat yaşadığı sürece unutulmayacak ve her zaman hak ettiği gibi anılacaktır" ifadelerini kullandı.

İzmir'de Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalelerinin mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından Spor Genel Müdürlüğü'nün öncelikle kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a başvuracağı bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Aziz Kocaoğlu Hamza Dağ Karşıyaka İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title