Haberler

İzmir'de Yapılması Planlanan Statlar

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu: "TOKİ, Bakanlık ya da kim yapıyorsa, Yalı ve Gürsel Aksel’e stat yapmasının önünde engel yoktur"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yalı ve Gürsel Aksel'de yapılması planlanan statların kent yaşamı ve trafiğe olumsuz etkilerinin olacağını düşündüklerini ancak bu projelerin önünde bir engelin olmadığını, kendilerinin de projelerle ilgili yargıya gitmeye gerek duymadıklarını söyledi.

Kocaoğlu, İZSU Halkapınar Tesisleri'nde İzmir'in su trafiğini yöneten SCADA sisteminin yenilenmesiyle ilgili toplantının ardından gazetecilerine sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin belediyenin açtığı dava sonrası İzmir 5. İdare Mahkemesi tarafından yürütmesi durdurulan İnciraltı Planı konusunda bundan sonra neler yapılacağını sorması üzerine Kocaoğlu, İnciraltı'nın tarım arazisi olarak bırakılması ve yüksek yapılarla donatılması gerektiği gibi farklı görüşlerin bulunduğunu, kendilerinin her ikisinin de bir arada olacağı planlamadan yana olduklarını söyledi.

Koacoğlu, şöyle konuştu:

"Şu an planlama çalışmalarımız devam ediyor. Plan taslağını İzmir kamuoyuna ve İzmir'in kanaat önderlerine, konunun uzmanlarına, meslek odalarımıza sunacağız. O bölgede ticaretin olmaması gerektiğini, sağlık konseptinde planlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu zamana kadar yaptıklarımızın boşa gitmemesini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bunu ve ne yapmak istediğimizi kamuoyuyla paylaşacağız."

"Stat yapabilirler"

Kentte uzun süredir tartışılan stat konusuna da değinen Başkan Kocaoğlu, Gürsel Aksel ve Yalı'ya stat yapılması konusunda herhangi bir yasal engelin olmadığını, Bakanlığın isterse hemen projeye başlayabileceğini bildirdi.

Konunun İzmir gündemini gereğinden fazla meşgul ettiğini söyleyen Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gürsel Aksel ve Yalı'ya yapılacak stat konusunda biz kurum olarak görüşlerimizi beyan ettik, buraların spor kompleksi olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirttik. Ancak Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir ziyaretinden sonra anladığım kadarıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda bu görüşlerimiz genel kabul görmedi. Zaten bu statlar projelendirilirken bize görüş sorulmadı. Bu da Büyükşehir Belediyesi'nin görüşünün alınmayacağı anlamına geliyor."

Belediye başkanlarının 'stat yaptırmayan adam' olarak ilan edilmesinin yanlış olduğunu, bunu İzmirliler'in insafına bıraktığını anlatan Kocaoğlu, "TOKİ, Bakanlık ya da kim yapıyorsa, Yalı ve Gürsel Aksel'e stat yapmasının önünde engel yoktur. Başlanabilirdi. Zaten projesi de yok. Biz belediyeyiz, aktivist değiliz. Yasal yollardan hukuk sistemi içinde yanlış olduğuna inandığımız şeyi yargıya götürürüz ve çıkan kararı uygularız. Biz belediye olarak, en az bakanlıklar kadar devlet kurumuyuz. Yapmalarında mahsur yoktur ama yapılacak stat orada kentin yaşamına, trafiğine zarar verir görüşündeyiz" diye konuştu.

Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın stat yapımıyla ilgili gündeme getirdiği "acele kamulaştırma" kararı ile ilgili olarak da, "Çıkartsınlar, kamulaştırsınlar. Büyük ihtimalle yargıya gitmeyiz. Biz iki yerde de yanlışı kamuoyunun önüne serdik. Biz şu anda zaten yargıdayız. Bir daha bunun için yargıya gitmeye gerek yok. Önlerinde engel yoktur" ifadesini kullandı.

-İZTO'nun projeleri

Başkan Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası tarafından geliştirilen projelerin de kamuoyunda tartışılması ve sağlıklı olarak değerlendirilmesinde fayda gördüğünü belirterek, "Bizim herhangi bir karşı duruşumuz yoktur. Ama bugün 'evet, yaparız' denecek proje değildir. İyice etüt edilmesi, bilimsel alt yapı oluşturularak değerlendirilmesi gerekir" görüşünü aktardı.

Su faturaları

Kocaoğlu, yeni bağlanan ilçelerde geçiş dönemi nedeniyle İZSU'nun su faturalarını okumasında gecikmeler yaşandığını, buna karşın faturaların okunmadığı ay kadar faizsiz taksit imkanı getirildiğini ifade ederek, "İZSU faturayı 6 ay okumamışsa, 6 ay sonra okuduğunda çıkan bedeli yine 6 taksitle alıyor. Vade farkı ve faiz yok" dedi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Kocaoğlu Halkapınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title