Haberler

İzmir'de Ulaşım İhalesini Kazanan Firmadan Açıklama

Ankara İdare Mahkemesi’nin İzmir’deki toplu taşıma sistemi ihalesini kazanan firma ile ilgili açılan davada yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından, Kartek firması yazılı bir açıklama yaptı.

Ankara İdare Mahkemesi'nin İzmir'deki toplu taşıma sistemi ihalesini kazanan firma ile ilgili açılan davada yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından, Kartek firması yazılı bir açıklama yaptı. Firma yaptığı açıklamada, kararı hukuki bir prosedür olarak değerlendirdi.

İzmir'de, toplum ulaşım sisteminde günlerce yaşanan krizin ardından Ankara İdare Mahkemesi kritik bir karara imza attı. Mahkeme, İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından açılanan ihaleyi kazanan Kartek firması hakkında açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu kararın ardından Kartek A.Ş. firması yazılı bir açıklama yaptı.

"HUKUKİ BİR PROSEDÜR"

İdare mahkemesinin verdiği kararı hukuki bir prosedür olarak değerlendiren açıklamada şöyle denildi:

"Burada ilgili idare mahkemesinin vermiş olduğu karar sadece itirazın incelenmesine yönelik rutin bir hukuki prosedürdür. Üstelik daha önce bu konuda yapılan itirazın KİK tarafından ret edildiği gerçeği dikkate alındığında, hukukçularımızın ilgili mahkeme nezdinde yapacakları girişimlerin firmamız lehine sonuçlanacağından bir kuşkumuz bulunmamaktadır. Sonuç olarak, İdare Mahkemesi tarafından başlatıldığı ifade edilen yasal süreç sadece rutin bir hukuki inceleme prosedüründen ibarettir. Dolayısıyla kaynağı ve amacı tarafımızdan malum bu tür hukuki manevralar ne bir takım yaygın sistemsel aksaklıklara, ne de ESHOT ile firmamız arasında herhangi bir anlaşmazlığa işaret etmektedir."

ULAŞIMDA KRİZİNDE NELER YAŞANDI?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan ihaleyi Kartek A.Ş. firması kazandı. İhalenin yapılmasının ardından elektronik kart sisteminde bazı aksaklıklar yaşanırken, binlerce vatandaş toplu ulaşım araçlarını ücretsiz kullandı. Yaşanan krizin ardından hem firma hem de belediye yetkilileri günlerce süren yoğun çalışmanın ardından sistemi normale döndürdü. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title