Haberler

İzmir'de 'Üç Fidan' Anıldı

İzmir'in Alsancak Semti'nde toplanan bir grup Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyesi, 44 yıl önce idam edilişinin yıldönümünde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı anmak için bedenleriyle 'İnan Deniz Aslan Gibiyiz' yazdı.

İzmir'in Alsancak Semti'nde toplanan bir grup Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyesi, 44 yıl önce idam edilişinin yıldönümünde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı anmak için bedenleriyle 'İnan Deniz Aslan Gibiyiz' yazdı. Bir başka noktada ise İzmir Emek Gençliği ve Emek Partisi, emek ve demokrasi güçleri denize karanfil bıraktı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan yaklaşık 50 kişilik TLB'li 'Denizlere sözümüz devrim olacak', 'İnan Deniz Aslan gibiyiz', 'Atatürk'ten Deniz'e tam bağımsız Türkiye' diye slogan attı. Daha sonra grup adına TLB İzmir İl Başkanı Ece Pekesen basın açıklaması yaptı. Pekesen, "Bugün, 44 yıl önce, tam bağımsız Türkiye mücadelesi için, vatanın geleceği için, canlarını çekinmeden feda eden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'a yeniden söz vermek için toplandık. Bugün burada yalnızca bir anma değil, Türkiye'nin aydınlık geleceğini kurma irademizi paylaşacağız. Denizler, ateşten günlerde mücadele ettiler. Bugün yine ateşten günler yaşıyoruz. Bölücülük, pervasızca ağabeyimiz, kardeşimiz Mehmetçiklerimize, polisimize ve yurttaşlarımıza saldırıyor. Emperyalizm, yurdumuzu bombalarla dizayn etmeye çalışıyor. Bunlar yetmezmiş gibi, şimdi de tarih dersi kitaplarından Mustafa Kemal Atatürk'ü silmek için kolları sıvadılar. Bugün, Denizlerin bayrağını taşıyan bizler, onlarla aynı Türkiye'nin özlemini taşıyoruz. Denizler dün nasıl Mustafa Kemal yürüyüşünü gerçekleştirdilerse, bugün biz de Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye haykırıyoruz. Denizler, nasıl 6. Filoyu denize döktülerse, bugün biz de gördüğümüz yerde bölücü terörün en büyük destekçisi olan ABD'nin askerlerini gördüğümüz yerde başlarına çuval geçiriyoruz. Türkiye'yi yeniden aydınlatmak için Denizler gibi Atatürk'e sarılıyoruz. Gençliğe Hitabe'de bize verdiği Birinci Vazifeyi uygulamak için, varlığımız ve geleceğimiz için 19 Mayıs'ta İstanbul'da olacağız. Şişli'den, Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı planladığı evden, Dolmabahçe'ye, Deniz olup akacağız." diye konuştu.

Açıklamanın ardından gruptakiler, bedenleriyle caddeye "İnan Deniz Aslan Gibiyiz" yazdı.

DENİZE KARANFİL BIRAKTILAR

Bir diğer anma etkinliği ise Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı. İzmir Emek Gençliği ve Emek Partisi, emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla toplanan yaklaşık 500 kişi, sloganlar atarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Burada gruptakiler denize karanfil bıraktı.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Gezmiş Yusuf Aslan Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title