Haberler

İzmir'de Toplu Hayvan Mezarlığı Bulunduğu İddiası

Seferihisar Belediyesi, bir mahalleden 80 civarında kedi ve köpeğin kaybolduğu, bunların belediye tarafından zehirlenerek gömüldüğü toplu hayvan mezarının bulunduğu iddiaları yalanladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bahsi geçen alanın, eski hayvan bakımevi civarındaki hayvan mezarlığı olduğu, "5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu" ve "3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu" gereği ölen hayvanların çukur açılarak ve kireçleme işlemi yapılarak gömüldüğü, 1 yıl önce bu mezarlığın yapımı tamamlanan Prof. Dr. İsmet Sungurbey Geçici Hayvan Bakım Evi arkasına alındığı belirtildi.

Bahsi geçen yerde dün görülen hayvan ölülerinin belediyece gömülmediği de vurgulandı. Yapılan incelemede bir köpek, bir kedi ölüsü ve açılmamış birkaç çuval ile büyükbaş hayvana ait deri ve sakatatlar bulunduğu, fakat ölülerde kokuşma gerçekleştiği için otopsi işlemi yapılamadığı, dolayısıyla zehirlenip zehirlenmediklerinin anlaşılamadığı ifade edildi.

Açıklamada, bir mahalleden 80 kedi ve köpeğin kaybolduğu iddiasını ortaya atan kişilerin, hayvanlarının kaybolmasıyla ilgili belediyeye herhangi bir başvurusunun bulunmadığı belirtildi.

Belediyenin hayvan bakımevinin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri tarafından rutin olarak denetlendiği, aylık faaliyet raporlarının Orman ve Su işleri 4.Bölge Müdürlüğü İzmir Şube Müdürlüğü'ne, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne düzenli olarak gönderildiği vurgulanırken, 'hayvanları zehirleyip, gömdüler' gibi asılsız iddia ve hakaretlerde bulunan kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlem başlatılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmet Sungurbey Seferihisar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title