Haberler

İzmir'de TOKİ Konutlarındaki Su Sorunu

TOKİ'nin Menemen İlçesinde Yaptığı Toplu Konutlarda İzsu ile Su Sayaçlarının Konumu Nedeniyle Çıkan Sorunun Çözüldüğü, Konutlara Su Verilmeye Başlandığı Belirtildi

TOKİ'nin Menemen ilçesinde yaptığı toplu konutlarda İZSU ile su sayaçlarının konumu nedeniyle çıkan sorunun çözüldüğü, konutlara su verilmeye başlandığı belirtildi.

TOKİ İzmir Grup Sorumluluğu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Menemen ilçesinde alt gelir grubuna yönelik yapılan proje kapsamında tamamlanan 507 konutun su aboneliğiyle ilgili tüm onay işlemlerinin tamamlanmasına rağmen, ev sahiplerinin aboneliğine onay verilmediği belirtildi.

İnşaatların tamamlanması sonrası İZSU Genel Müdürlüğü'nden gelen denetim ekibinin gerekli basınç testleri ve kontrolleri yaptıktan sonra hatların kabulünü yaptığına dikkati çeken yetkililer, bu onay üzerine konut sahiplerine evlerin teslim edildiğini ve konut sahiplerinin de abonelik başvurusu yaptığını bildirdi.

Abonelik için konutlara gelen İZSU Menemen İşletme Şefliği yetkililerinin ise sayaçların binanın dışında olması gerektiğini belirterek, abonelik işlemini yapmadığını kaydeden yetkililer, 'Sayaç yeri yanlışsa bunun İZSU'nun yaptığı kontroller sırasında söylenmesi gerekiyordu. Biz İZSU'dan aldığımız onay sonrası ev teslimini yaptık. Sayaçların yeri yanlış ve bu İZSU yetkililerinin gözünden kaçmışsa bile ev sahiplerinin mağdur edilmemesini, konutlara su verilmesini, TOKİ olarak sayaçların bina dışına taşınması işlemini yapacağımızı açıkladık. İZSU Genel Müdürlüğü, bölge işletme şefliğine 'Suyu verin' talimatı vermesine rağmen su verilmedi. TOKİ olarak hızlı bir çalışmayla sayaçların bina dışına taşınması işlemini tamamladık. Bugünden itibaren konutlara su verilmeye başlanacak' dedi.

TOKİ yetkilileri İzmir dışında hiçbir ilde benzeri bir sıkıntı yaşanmadığını, TOKİ'nin sorumluluğunda olmayan hatalar nedeniyle kurumun eleştirilmesinin haksız olduğunu da ifade etti.

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri ise sayaçların konumuyla ilgili konunun küçük bir sorun olduğu ve halledildiği, abonelik konusunda paranın yatırılması konusunda bir sıkıntının yaşandığını belirterek, 'O projede teknik olarak hiçbir sorun yok. Para yatırılmamasından kaynaklanan bir sorun var. Bu sorun da çözülüyor' dedi.

(TLA-MV-MHD) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title