Haberler

İzmir'de Tahliye Edilen Balyoz Sanıkları Aileleriyle Kucaklaştı

İzmir Şirinyer Askeri Cezaevi’nde Balyoz davasından tutuklu bulunan 10 isim için tahliye kararı çıkması, askeriye önünde bayram havası yaşattı.

İzmir Şirinyer Askeri Cezaevi'nde Balyoz davasından tutuklu bulunan 10 isim için tahliye kararı çıkması, askeriye önünde bayram havası yaşattı. Tahliye edilen Balyoz sanıkları aileleriyle kucaklaşırken, Kırıklar Cezaevi'nden tahliye edildikten sonra Şirinyer Askeri Cezaevi'ne gelen Hava Tümgeneral Atilla Özler ise kararı zeybek oynayarak kutladı.

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz davası ile ilgili 'hak ihlali yapıldığı' yönündeki kararının ardından Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi tüm sanıklara tahliye kararı verdi. 230 sanığın tamamı için yeniden yargılama ve infazın durdurulması kararının verilmesinin ardından İzmir Şirinyer Askeri Cezaevi'nde Balyoz davasından tutuklu bulunan Hava Pilot Kurmay Yarbay Cenk Hatunoğlu, Hava Pilot Kurmay Yarbay Süleyman Namık Kurşuncu, Deniz Kurmay Albay Mesut Zafer Sarı, Jandarma Kurmay Albay Murat Özçelik, Deniz Kurmay Albay Alpay Çakarcan, Deniz Piyade Kurmay Albay Mücahit Erakyol, Jandarma Kurmay Yarbay Oğuz Türksoyu, Deniz Albay Aşkın Üredi, Deniz Albay Mete Demirgil ve Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa için de tahliye kararı çıktı. Eryaşar'ın İstanbul casusluk davasından hükümlü bulunduğu için tahliye edilemeyeceği öğrenilirken, tahliye edilen dokuz isim için vatandaşlar tarafından kutlama yapıldı. Kırıklar Cezaevi'nden tahliye edildikten sonra Şirinyer Askeri Cezaevi'ne gelen Hava Tümgeneral Atilla Özler ise kararı zeybek oynayarak kutladı.

"DAVAYA EN SON BİZ YAPIŞTIK"

Kırıklar Cezaevi'nden tahliye edildikten sonra tahliye edilecek diğer dokuz ismin yanına gelen Hava Tümgeneral Atilla Özler, "Ben uzakta olduğum için onlara geldim. 21 aydır bu esareti çekiyordum. Onlara göre daha şanslıydık, çünkü 5 yılı bulan arkadaşlarımız vardı. Sırayla yapıştırdılar, yapıştırdılar. Davaya en son biz yapıştık. Biz de özgürlüğümüze kavuştuk. Şimdi arkadaşlarımızı karşılamaya geldim. Yapılanların hiçbirisini de unutmadık. Hayatlarını kaybeden arkadaşlarımız oldu. Onların geride bıraktıkları bizim emanetimiz. Eğer biz bu davaya sahip çıkamazsak o arkadaşlarımıza ihanet etmiş oluruz. Bu kumpası kuranlar kimlerse onları çıkaracağız. Bizim çektiğimiz sıkıntıları, üzüntüleri çoluğumuzla çocuğumuzla yaşadığımız bu esareti artık kumpası kuranların çekmesini istiyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'DE ADALET VARMIŞ"

Dokuz isim içerisinden ilk tahliye olan isim ise Deniz Albay Aşkın Üredi oldu. 14 yaşındaki kızı İrem Üredi ile kararı kutlayan Aşkın Üredi, duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Artık özgürüz. 'Adalet varmış' diyen Anayasa Mahkemesi'ne de çok teşekkür ediyorum. Türkiye'de adalet varmış. Artık biz de evimize gidiyoruz, çocuğumuza kavuştuk. En son gen gruptanım, 21 ay oldu. İçeride bizden çok daha uzun süre yatan ağabeylerimiz var. Onların yanında 'Biz şu kadar yattık' dememiz uygun değil. En az yatanlardan biriyiz ama 21 aydır içerideyiz. Hep yanınızda olacağız, merak etmeyin."

"ANKARA'DA GERÇEKTEN HAKİMLER VARMIŞ"

Yaklaşık dört yıldır tutuklu bulunan Hava Pilot Kurmay Yarbay Cenk Hatunoğlu da, "Herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizlerin arkasında durdunuz. Bizlere inandınız, biz de sizlere inandık. Hep beraber bu kötü günleri atlattık. İnşallah daha güzel günlere yürüyeceğiz" dedi.

Deniz Piyade Kurmay Albay Mücahit Erakyol ise tahliye kararını, "Ankara'da gerçekten hakimler varmış diyebildik sonunda" diyerek yorumladı. Hala tutuklu bulunan ve hayatını kaybeden arkadaşlarının burukluğu içerisinde özgürlüğü kutladığını söyleyen Erakyol, "İçerideki arkadaşlarım çıkana kadar bu kapıdan ayrılmayacağım. Bu kapıya her gün geleceğim. Kumpas açıklaması sonrasında halkımızın desteğine minnettarım. Herkes bu kumpasın farkına vardı ama içeride kalanlara lütfen sahip çıkalım" diye konuştu.

Erakyol'un eşi Ufuk Erakyol, "İçeride kalan arkadaşlarımız çıkana kadar nöbete devam edeceğiz" derken, 10 yaşındaki kızları Eylül Erakyol ise sadece "Çok mutluyum" diyebildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Atilla Özler Şirinyer İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title