Haberler

İzmir'de Suriyelinin Öldürülmesi

Konak ilçesinde, Suriye uyruklu bir kişiyi öldürdükleri, bir kişiyi de yaralayan üç sanıktan birinin iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Konak ilçesinde, Suriye uyruklu bir kişiyi öldürdükleri, bir kişiyi de yaralayan üç sanıktan birinin yargılanmasına başlandı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "nitelikli adam öldürme" ve "nitelikli adam öldürmeye teşebbüs" ve "gasp" suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Mehmet Yakut ve avukatı Ufuk Mansuroğlu katıldı.

Sanık Mehmet Yakut, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini, Hollanda vatandaşı olduğunu ve orada yaşadığını, diğer zanlılardan komşusu Ali Sleiman'ın Türkiye'de işi olduğunu söylemesi üzerine Türkiye'ye geldiklerini, Sleiman'ın daha sonra bir arkadaşının akrabalarının Hollanda'ya gitmeleri gerektiğini, kendilerine Türkçe konusunda yardımda bulunmasını istediğini anlattı.

Olay günü maktulün evine hiç gitmediğini, maktule dair evrakları doldurduğu için üzerlerinde parmak izinin bulunduğunu ileri süren sanık, diğer iki zanlının olayın ertesi günü kaldıkları otele gelerek acilen Hollanda'ya gideceklerini, 4 gün sonra döneceklerini söylediklerini, eğer cinayete ortak olsaydı onlarla birlikte kaçmış olacağını, oysa olaydan 1 gün sonra Hollanda'ya gitmek üzereyken havaalanında yakalandığını söyledi.

Sanık, diğer iki zanlının Hollanda'da yakalandıktan sonra suçlarını itiraf ettiklerini fakat Türkiye'de yargılanmak istemediklerini söylediklerini belirtti.

"Olayla benim alakam yoktur. Ekonomik durumum iyidir. Para için birini öldürecek kadar vicdansız biri değilim" diyen sanık, beraatini ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

Alsancak 1442 Sokağı'ndaki bir apartmanda 22 Mayıs'ta meydana gelen olayda, Elyas Mbayed ile eşi Jozafin Haffar evlerine giren kişilerce bağlandıktan sonra darp ve gasp edilmiş ve bıçaklanmıştı. Mbayed hayatını kaybederken "ölü taklidi" yaptığını söyleyen Haffar ise yaralı halde kurtulmuştu. Haffar'ın verdiği bilgiler üzerine zanlıların yakalanmasına yönelik çalışma başlatılmıştı.

Yaklaşık 50 güvenlik kamerasının incelenmesi, verilen eşgallerin değerlendirmesi sonucunda olayı gerçekleştiren zanlıların Türk uyruklu Hollanda vatandaşı Mehmet Yakut (30), Ali Sleiman (31) ve Lübnan uyruklu Nader Hajj Ali (34) olduğu tespit edilmiş, şüphelilerden Sleiman ile Ali'nin olay günü Adnan Menderes Havalimanı'ndan Belçika'ya gittikleri belirlenmişti.

Interpol tarafından Hollanda'da yakalanan ve iade işlemleri süren Lübnan uyruklu Ali Sleiman ve Nader Hajj Ali'nin Türkiye'ye iade işlemlerinin sürdüğü belirtildi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Hollanda Suriye Konak İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title