Haberler

İzmir'de Şoförler 'Siyah Kurdeleyle' Yola Çıktı

İzmir'de, bir hafta içinde dört saldırıyla otobüs şoförlerinin darp edilmesinin ardından şoförler, otobüslerde 'Fedakarlığın şiddet ile cezalandırılmasına karşı çıkalım!' yazılı üzerinde siyah kurdele bulunan bir bildiriyle yola çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT ve İZULAŞ bünyesinde yolcu taşıyan otobüs şoförlerine, 1 hafta içerisinde 4 saldırı gerçekleştirildi. İlk saldırıda, Cumartesi, 70 Hat numarası ile Şirinyer Aktarma- Halkapınar seferini yapan İZULAŞ'a ait otobüsün şoförü Salih Irmak, otobüs seyir halindeyken bir yolcu tarafından darp edildi. Aradan bir gün geçtikten sonra Karşıyaka'da İZULAŞ bünyesinde çalışan otobüs şoförü Ahmet Aydost, yol verme meselesi yüzünden bir kişiyle tartıştıktan sonra Karşıyaka maçından çıkan taraftarlar tarafından darp edildi. Sonra Karabağlar ve Urla'da iki otobüs şoförü çıkan tartışma sonrası darp edildi. Üst üste gelen bu olaylardan sonra, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZULAŞ otobüslerinde, şoförlerin arkasındaki kısma yolcuların göreceği bölüme bir bildiri şeklinde yazı koydu. Üzerinde siyah kurdele bulunan "Merhaba, size 'Günaydın' diyen şoförünüz sabah 04.30'da uyandı. size 'İyi geceler' diyen şoförünüz eğer karakol veya hastanede sabahlamazsa gece yarısı 02.30'da uyuyacak. Fedakarlığın şiddet ile cezalandırılmasına karşı çıkalım! Şoförünüz hatalıysa lütfen bizi arayınız. Telefon 444 40 35" şeklinde ifadelerin yer aldığı yazı asıldı.

ŞOFÖRLER YÜRÜYÜŞ YAPACAK

ESHOT ve İZULAŞ çalışanları son günlerde, şoförlere yapılan saldırıları protesto amacıyla yarın 'Cumartesi' saat 12.00 de Konak Pier önünde toplanıp İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüyüş düzenleyecek. Grup, daha sonra burada bir basın açıklaması yapılacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkapınar Karşıyaka Şirinyer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title