Haberler

İzmir'de Şehitlik Ziyareti

İzmir'deki Kadifekale Şehitliği, Kurban Bayramı arifesinde şehit aileleriyle doldu.

İzmir'deki Kadifekale Şehitliği, Kurban Bayramı arifesinde şehit aileleriyle doldu.

Şehitliğe erken saatlerden itibaren gelen aileler, şehitlerin mezarı başında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Tunceli'de 1992 yılında şehit olan Ahmet Ay'ın 83 yaşındaki annesi Şerife Ay da gözleri görmediği için yakınlarının yardımıyla Kadifekale Şehitliğine geldi.

Oğlunun mezarı başında dua okuyup gözyaşı döken Şerife Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahmet Ay'ın şehit haberini aldığı günü her saniyesiyle hatırladığını, aynı acıyı her gün yaşadığını ifade etti.

Şehitliğe her cuma günü gelerek oğlunu ziyaret ettiğini dile getiren Ay, "Gözlerim rahatsızdı, doktorlar artık ağlamamam gerektiğini söylediler ama o gün bugün gözyaşım hiç durmadı. Sağ gözümü kaybettim, sol gözüm de çok az görüyor. Yine de her cuma, her bayram geliyorum. Bayram gelmiş neyime... Ama oğlumla bayramlaşıyorum, ona 'iyi bayramlar oğlum, sütüm sana helal' diyorum." diye konuştu.

Şimdi diğer oğlunun yanında kaldığını söyleyen Şerife Ay, şehit oğlundan kalan şehit maaşıyla bu yıl bir kurban kestirdiğini ifade etti.

Şehidin ablası İmren Kınay ise kardeşinin askere gitmeden önce "şehit olacağını" hissettiğini, herkesçe sevilen kardeşi olmadan tam 46 bayram geçirdiklerini, her bayramın da hüzünlü olduğunu ifade etti.

Kadifekale Şehitliği'ni ziyaret eden şehit babası Süleyman Şengün de 1997 yılında Bingöl'deki askeri operasyon sırasında şehit olan oğlu Murat Şengün'ün mezarı başında dualar okudu.

Oğlunu kaybettikten sonra sağlık sorunlarının başladığını ifade eden Şengün, hiçbir bayramı mutlu geçirmediklerini, artık şehit haberi duymak istemediklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Ahmet Ay Tunceli İzmir Politika Güncel Haberler

title