Haberler

İzmir'de Savaşa Karşı Barış Zinciri

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde 'Savaşa hayır barış hemen şimdi' sloganı ile yaklaşık bin kişi el elele tutuşup, barış zinciri oluşturdu.

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde 'Savaşa hayır barış hemen şimdi' sloganı ile yaklaşık bin kişi el elele tutuşup, barış zinciri oluşturdu.

İzmir Barış Bloğu, 'Barışa el ver' sloganıyla Karşıyaka İskelesi'nde savaşa karşı kardeşlik zinciri oluşturdu. Boyunlarına beyaz atkı takan yaklaşık bin kişi ellerinde beyaz örtüleri tutarak zincir oluşturdu. 'Savaşa hayır barış hemen şimdi', 'Barış istiyoruz', 'Saray savaş, İzmir barış istiyor' sloganlarının atıldığı eylemde bazı Alevi dernek ve vakıfları, sendikalar, siyasi partiler, Haziran Hareketi'nin de aralarında olduğu kurum ve kuruluşların katılımıyla oluşturulan İzmir Barış Bloğu adına açıklamayı Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç yaptı. Kılıç, "Ölümler olmasın, köyler, şehirler yok edilmesin. İnsanlık ölüyor, barış için ses çıkar. Savaş önce anaları vuruyor. Ne iyi bir savaş vardır ne de kötü bir barış" dedi.

'ÇOCUKLAR RESİM DEFTERLERİNE TOMA VE SİLAH ÇİZİYOR'

İzmir Barış Bloğu Dönem Sözcüsü Sevim Korkmaz Dinç ise Nusaybin ve Cizre'ye gittiklerini belirterek şunları söyledi:

"Gazete sayfalarında sosyal medyada gördüklerimiz yaşadıklarımızın binde biri bile değil. Bütün kitle, yaşlı kadınlar, çocuklar, anneler ve biz avukatlar ile barış gönüllüleri bir tarafı mayın olan, diğer tarafı sınıra kadar uzanan anayol üzerinde kaldık. Karşımızdaki görevliler oraya operasyona geldiklerini ve geçişe izin vermeyeceklerini söylediler. Kitlenin üzerine gaz sıktılar ateş ettiler. Grubumuz dağılmak zorunda kaldı. Üç arkadaşımız gözaltına alındı. Gördüklerimiz içimizi sızlattı. Bundan sonra evlerimizde yataklarımızda uyuyamayacağız. Küçücük bir çocuk elimizi tutup, 'savaş bu korkmayın' dedi. Çocuklar resim defterine ağaç ve çiçek yerine TOMA ve silah çiziyor. Tüm bunlara rağmen halkların kardeşliğine ve barışa olan inancımızı haykırıyorum."

Açıklamanın ardından eylem sona erdi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Kılıç Karşıyaka İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title