Haberler

İzmir'de Şanlı Zaferin 100. Yılı Anısına Şiir Dinletisi

İzmir’in Aliağa ilçesinde, Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen şiir dinletisine katılan ünlü radyo sunucusu ve şiir yorumcusu Yunus Yeşilöz, seslendirdiği şiirlerle katılımcıları 1915 yılına götürdü.

İzmir'in Aliağa ilçesinde, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen şiir dinletisine katılan ünlü radyo sunucusu ve şiir yorumcusu Yunus Yeşilöz, seslendirdiği şiirlerle katılımcıları 1915 yılına götürdü.

Aliağa ilçesinde, Aliağa Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü anısına şiir dinletisi düzenlendi. Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen 'şiir dinletisi'nde radyo sunucusu ve şiir yorumcusu Yunus Yeşilöz sahne aldı. Çanakkale şiirlerini seslendiren Yunus Yeşilöz, savaş dönemine ait hikayelerden derlediği muhteşem sunumuyla katılımcılara Çanakkale ruhunu bir kez daha hissettirdi. Kendisini dinleyenlere duygu dolu anlar yaşatan Yeşilöz, Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek ve Yahya Kemal Beyatlı gibi efsane şairlerin eserlerini de kendine has üslubuyla seslendirdi. Aliağalı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dinletide, katılımcıların zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ında katılımcıları arasında bulunduğu 'Şiir Dinletisi'nde, Çanakkale savaşı sırasında yaşanmışlıkların duygularıyla kaleme alınmış 'Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı', 'Hey Onbeşli Onbeşli' gibi türkülerin hikayeleri, Yunus Yeşilöz tarafından sinevizyon gösterisi eşliğinden aktarıldı. Yeşilöz, Tokat yöresine ait olan 'Hey Onbeşli' türküsünün bir oyun havası olmadığını belirterek, türkünün savaş döneminde nişanlısı Hüseyin'i cepheye gönderen Hediye isimli bir kızın hüzünlü aşkını anlatan bir ağıt olduğunu belirtti.

Programını istiklal Marşı'nın tamamını okuyarak bitiren Yunus Yeşilöz, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Gecenin sonunda sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeşilöz'e çiçek takdim ederek teşekkür etti.

"ÇANAKKALE BİZİM ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞ DESTANLARIMIZDAN BİRİSİDİR"

Çanakkale zaferinin ruhuna, anlam ve önemine vurgu yapan Yunus Yeşilöz, program sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı olması bize ayrı bir heyecan yaşatıyor. Bir düşünsenize tam 1 asır önce dünyanın en güçlü ordularına karşı müthiş bir direnişin sembolü olan Çanakkale'den bahsediyoruz. Aslında 100. Yılda Çanakkale Zaferi'nin daha büyük bir ruhla kutlanması gerektiğini düşünüyorum. Ancak her şeye rağmen Aliağa Belediyesi'nin Çanakkale Destanı konulu programında yer almaktan çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Zira biz hazırlığımızı Çanakkale ruhunu yaşatacak şekilde yaptık. Bu ruhu derinlemesine hissettirmek istedik. Çanakkale Zaferini bizden sonraki nesillere de aktarmamız açısından bunların hepsi bir belge niteliği taşıyor. Bu çalışmalarımızın altında geleceğe miras bırakma düşüncemiz yatıyor. Kaldı ki toplumlar ancak geçmişten ders alarak ve geçmişini daha iyi irdeleyerek, öğrenerek gelişebilirler. Çanakkale bizim altın harflerle yazılmış destanlarımızdan birisidir. Bu nedenle Aliağa'da böyle bir program yapmaktan büyük bir keyif aldım. Şiirlerden, şiirleri seslendirmekten ve vatandaşlarımızın yüzündeki o memnuniyetten büyük keyif aldım. Çanakkale ruhunun ölmemesi gerekiyor biz de bunun için çalışıyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aliağa Belediyesi Çanakkale Zaferi Yeşilöz İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title