Haberler

İzmir'de Sakin Gece

İzmir'de, Hatay'daki eylemde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın için yürüyüş yapan grup trafiğin yoğun olduğu Şair Eşref Caddesi'ni tek yönden 30 dakika boyunca trafiğe kapattı. Polis, protesto sırasında gruba müdahale etmedi.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saat 20.00'de toplanan yaklaşık 200 kişi, Basmane Maydanı'ndaki Ak Parti Konak İlçe Başkanlığı önünde protesto gösterisi yapmak üzere yürüyüşe geçti. Talatpaşa Bulvarı üzerinde yürüyen grubun arasından geçmeye çalışan bir araca eylemciler saldırdı. Aracın camı kırılırken, sürücü yüzünden hafif şekilde yaralandı. Doktor Refik Saydam Bulvarı üzerinde park halindeki bir otomobilin de camı kırıldı. Bulvar üzerındeki kaldırımda bulunan parke taşları göstericiler tarafından kırıldı. Basmane Meydanı girişinde bekleyen polislerde olumsuzluk yaşanmaması için kendi bölgelerindeki taşları Fuar bahçesine attı.

TRAFİKTE KUYRUK OLUŞTU

Basmane'ye yürümekten vazgeçen grup, Doktor Refik Saydam Bulvarı üzerinden geri dönerek Şair Eşref Bulvarı önü Fuar Lozan kapısı karşısındaki kavşakta toplandı. Alsancak Gar yönüne doğru yolu tek yönlü olarak çevreden topladıkları plastik çöp konteynırı ve demir bariyer ile trafiğe kapadı. Tek yönlü kapanan yolda kuyruk oluşurken, araçlar Çankaya istikametine yöneldi. Trafiği kapatan gruba polis müdahale etmedi. 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Ahmet'in katili AKP', 'Ahmet'in katili AKP'nin polisi' sloganları atan grup, yaklaşık 30 dakika sonra barikatı kaldırdı.

KÖ,YY (RT) - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Atakan Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

title