Haberler

Izmir'de Sağanak Yağış Nedeniyle Alt Geçitleri Su Bastı

Izmir'de sağanak yağış nedeniyle alt geçitleri su bastıİZMİR'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi.

Izmir'de sağanak yağış nedeniyle alt geçitleri su bastı

İZMİR'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Kentteki bazı altgeçitler su basması nedeniyle trafiğe kapatıldı.

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı sağanak yağış bugün akşam saatlerinde İzmir'de hayatı felç etti. Kentin birçok yerinde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Daha önce de su baskını yaşanan Mersinli Mahallesi'ndeki Yunuslar Alt Geçidi yine suyla dolması nedeniyle trafiğe kapatıldı. Altgeçitte belediye ekipleri tahliye çalışması yaptı. Yunuslar Altgeçidi'nde her yıl su baskını olduğunu söyleyen 29 yaşındaki Şehmuz Kaymaz, "Mersinli Mahallesi'ni görüyorsunuz. Her sene, her yağmurda bu bölge su doluyor. Ağaçların olduğu yer okul. Benim kardeşim o okulda okuyor. Yarın okula gidecek. Nasıl gidecek? Üzerinden mi atlayacak, neresinden geçecek? Bu okulda nasıl eğitim verilecek? Bu mikrobun içinde çocuklar nasıl eğitim görecek? Mahallede herkes evlerinin önüne barikat kurdu su girmesin diye. Her sene biz bunu yaşıyoruz. Bütün eşyalarımız suyun içinde duruyor. Artık biz alıştık. Tahtaların, kasaların üzerinde duruyor eşyalarımız. Beyaz eşya diye bir şey kalmadı, yatak yorgan her şeyi suyun içinde kaldı bıktık artık" dedi.

BERGAMA -AYVALIK YOU YAĞIŞ NEDENİYLE TRAFİĞE KAPANDI

İzmir'in Bergama İlçesi'nde sağanak yağış nedeniyle Bergama- Ayvalık Karayolu trafiğe kapandı. Kozak Mahallesi İncecikler Mevkii'nde bugün akşam saatlerinde sağanak yağış nedeniyle yola akan topraklar, yolu çift yönlü olarak trafiğe kapattı. Devlet Su İşleri (DSİ) ve Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ekiplerinin yolu trafiğe açmak için başlattığı çalışma sürüyor. Yolcular gece geç saatlere kadar bölgedeki dinlenme tesislerinde beklerken, yağış nedeniyle ayrıca bölgede yüzden fazla küçükbaş hayvanın telef olduğu öğrenildi.

Ayvalık-İzmir tarafında sabah saat 06.10 sıralarında ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başlanırken, İzmir-Ayvalık-Çanakkale yönünün halen kapalı olduğu belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersinli Ayvalık İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title